Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kungsgårdens förskola

Deltagare: Förskolebarn i liten grupp (6-7 barn) samt i stor grupp (20 barn)

Vuxen handledare: Karin Fridh, förskolepedagog

”Då vi vet att lyssnande och berättande är väldigt viktigt för språkutvecklingen och att det i dagens snabba samhälle inte finns så mycket tid för det, bestämde jag mig för att inte lägga så stor vikt vid detaljer och faktakunskaper. Jag satsade istället på att ge en spännande upplevelse och mysig stund.

Lilla gruppen:

Vi valde ut en berättelse som vi lyssnade på i alla smågrupperna. Vi använde madrasserna och filtarna, tände ljus och lyssnade och kände på sakerna. Pratade lite grann om egna erfarenheter. Efteråt frågade vi barnen om de ville berätta något. Många barn ville berätta och vi filmade dem utan kommentarer. Barnen tittade sedan fritt på berättarryggsäckens och sina egna berättelser om de ville.

Stora Gruppen:

Vi valde ut berättelser som vi använde varje dag i samlingen före lunch. Vi använde strandmadrasserna och filtarna och gjorde oss en berättarstund.

Berättelsen om fotbollsskon blev en populär berättelse som barnen lyssnade på många gånger. Vi har många sportintresserade barn.

Berättelsen om Livstycket blev en härlig berättarstund då två pedagoger hade personlig erfarenhet av användande av Livstycken…


Sidan uppdaterad: 2015-05-27
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se