Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vallhovskolan

Deltagare: Barn i åk 3

Vuxen handledare: Sofie Hedblom, pedagog

”När ryggsäcken kom till oss tyckte barnen att det var ”häftigt” att den var så stor!

Då vi hade ganska ont om tid och få tillfällen då vi hade ryggsäcken arbetade vi igenom de olika föremålen och dess historier. Något av barnen fick sticka ner handen i ryggsäcken för att sedan skicka runt föremålet och låta de andra gissa vad det kunde vara för något. Vi lyssnade sedan på historien till just det föremålet och hade diskussioner om hur olika historier kan vara och att en historia kan växa fram från ett föremål.

Vi avslutade arbetet med att alla barnen fick ta med sig ett eget föremål som skulle vara deras grund till en historia som på något vis betydde mycket för dem. Det var en mycket uppskattad uppgift och återigen tror jag barnen tyckte att det var både roligt och fascinerande att höra hur en historia växte fram med ett föremål som grund.

Jag gillar verkligen iden att skapa historier utifrån ett föremål. Bilderna i huvudet blir tydligare och då blir det också roligare att ta reda på mer.

Barnen engegemang märktes genom att de ställde frågor och ville ta reda på mer eller fråga någon äldre släkting om hur de levde och om de kände igen några av föremålen.”


Sidan uppdaterad: 2015-05-27
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se