Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandvargen (F-3)

Sandvargen av Åsa Lind

Sandvargen är Litteraturhuset Trampolins nya litteratur- och skapandeprojekt som är framtaget tillsammans med Sandvikens Folkbibliotek och anpassat för elever i åk F-3. Syftet är att stimulera läslust och ökad läsförståelse genom högläsning, drama och bildskapande.

Vi bjuder in till en workshop på Trampolin med fokus på lek, skapande och berättande, där vi utgår från Åsa Linds bok Sandvargen.

Under workshopen får eleverna träffa huvudpersonen Zackarina och hennes mamma. De kommer att få leka lekar, lyssna på första kapitlet i boken och skapa med sand i studion. Det skapade samlar vi sedan i en e-bok med bilder och text. Som avslutning tittar vi tillsammans på elevernas bilder och låter dem berätta hur de tänkt.

Efter besöket finns möjlighet att fortsätta arbetet med högläsning och eget skapande på skolan. Klassen får då med sig ett ex. av boken Sandvargen samt en handledning med samtalsfrågor och förslag på uppgifter för eget skapande med t ex bild, drama eller skriven text.

Datum och tid: Onsdagar kl 9-11 eller 12-14. Tiderna kan anpassas något för att passa enskilda grupper.

Plats: Trampolin

Medverkande: Ingeborg Wasserman Westlin, bibliotekarie och Elin Folkesson, bildpedagog och verksamhetsutvecklare på Litteraturhuset Trampolin.

Anmälan: Vid bokning eller ev. frågor kontakta Elin Folkesson, 026-241145, elin.folkesson@sandviken.se

Antalet platser är begränsat.

Välkommen med din anmälan!

Sidan uppdaterad: 2017-06-08
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se