Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ishavspirater (åk 5)

Ishavspirater collage

Ett nytt och spännande litteratur- och skapandeprojekt!

Hösten 2017 bjuder vi in alla elever i åk 5 i Sandvikens kommun till en spännande förmiddag på Kulturcentrum, där vi utgår från Frida Nilssons bok Ishavspirater. Projektet är ett samarbete mellan litteraturhus, kulturskola och bibliotek och syftet är att stimulera elevernas läslust och läsförståelse genom högläsning, drama, musik, dans och eget skapande.

Med "Ishavspirater" har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld. Jens Liljestrand, Expressen

Läs mer om boken på förlagets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boken introduceras redan innan besöket genom att en ljudfil med första kapitlet skickas till klassen. Vid besöket på Kulturcentrum får eleverna sedan uppleva berättelsen med bild, musik och drama. De får träffa pirater och skickas ut för att lösa tre uppdrag och bevisa att de har det som behövs för att ge sig ut på ett äventyr på Ishavet.

Efter besöket finns det möjlighet att fortsätta arbetet med högläsning och eget skapande på skolan. Varje klass får med sig en bok och en handledning med fler uppdrag att lösa.

Datum och tid: tisdagar, vecka 37-49, kl 8:30-11:00.

Plats: Vi samlas i Ishavet (Musikverket i Kulturcentrum)

Medverkande: Ingeborg Wasserman Westlin och Katarina Eriksson, Litteraturhuset Trampolin, Katarina Larsson och Stina Ingvarsson, Sandvikens folkbibliotek och Ulrika Goude Westby, Anders Eriksson, Jan Annerborn och Madelene Dronkers från Kulturskolan.

Anmälan: Kulturskolan gör ett förslag till planering och kontaktar varje skola.

Välkomna!

Sidan uppdaterad: 2017-06-12
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se