Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Trampolins nyhetsarkiv

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev nr 10PDF (pdf, 1.3 MB) (juni 2015)

Nyhetsbrev nr 9PDF (pdf, 1.7 MB) (december 2014)

Nyhetsbrev nr 8PDF (pdf, 1.5 MB) (juni 2014)

Nyhetsbrev nr 7PDF (pdf, 6.7 MB) (december 2013)

Nyhetsbrev nr 6PDF (pdf, 859.8 kB) (juni 2013)

Nyhetsbrev nr 5PDF (pdf, 255.2 kB)  (november 2012)

Nyhetsbrev nr 4PDF (pdf, 516.7 kB) (maj 2012)

Nyhetsbrev nr 3PDF (pdf, 1.9 MB)  (december 2011)

Nyhetsbrev nr 2PDF (pdf, 3.5 MB) (september 2011)

Nyhetsbrev nr 1PDF (pdf, 3.2 MB)  (april 2011)

Äldre nyheter:

2018

Förfurry på Trampolin.
Onsdagen den 11 april 2018 bjöd Litteraturhuset Trampolin in till Förfurry. 15-20 ungdomar kom för att mingla, förbereda sig och peppa inför Folkteaterns föreställning Utopier. En föreställning om tre personer som träffas på ett furrykonvent. Vi inspirerades av furry-temat i föreställningen och skapade vi våra egna karaktärer. Till vår hjälp hade vi smink, fluffiga öron och vår kreativitet. Läs mer i Litteraturhusbloggenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2017

Sommarlovsaktiviteter på Trampolin och Björksätra bibliotek.
Under sommarlovet 2017 erbjöd Litteraturhuset Trampolin och Björksätra bibliotek totalt fyra workshopar för barn i åldrarna 6-9 år. I juni byggde vi berättelser och i augusti testade vi skuggspelsteater.

Läs om workshoparna i Litteraturhusbloggen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Litteraturhuset Trampolin inbjudna till Århus
År 2017 är Århus på danska Jylland europeisk kulturhuvudstad. Litteraturhuset Trampolin var en av fem inbjudna verksamheter från fyra europeiska länder som tillsammans med danska Papirkontoret genomförde en tredagars berättande/arkitekturworkshop i Århus som en del av kulturhuvudstadsfirandet. Läs mer i detta blogginlägglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2017-01-23
Hur kan vi som arbetar med barn ta vara på deras erfarenheter och kunskaper och skapa en kontinuitet vid utforskandet och inlärningen av skriftspråket? Detta föreläste forskaren och författaren Carina Fast om i Sandviken den 20 februari.

2017-01-30
Litteraturhuset Trampolin har beviljats ett treårigt stöd från Region Gävleborg för projektet Trampolin-modellen. Projektets syfte är att formulera och förtydliga Litteraturhuset Trampolins metoder, arbetssätt och erfarenheter samt att dela och sprida de kunskaperna regionalt. Läs mer om Trampolin-modellen på vår blogg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2017-01-05
Idag har Skrivarlyans novellcafé ägt rum på Biblioteket i Kulturcentrum. Samtliga noveller som lästes upp, samt ytterligare en, finns nu att läsa på vår hemsida.  

 

2016-05-16                                                            
Annorlunda superhjältar!

Häröppnas i nytt fönster hittar du alla fantastiska superhjältar som skapades av elever i åk 2 under Kulturveckan 2016.

2016-05-02
Nytt material kring projektet Uppdraget

Uppdraget är ett historie-, litteratur- och skapandeprojekt med utgångspunkt från Camilla Lagerqvists ungdomsroman med samma namn. Nu finns ett inspirationsmaterial kring projektet för fri nedladdning. Dessutom publicerar vi en studie av Fredrik Lindstrand kring lärprocessen. Läs mer här.

2016-02-08
Ny rapport om att kombinera bokläsning och teater

Hösten 2015 deltog förskolebarn och pedagoger i Hofors kommun i ett pilotprojekt utifrån konceptet Läs en teater! Nu finns en rapport om arbetet. Läs mer här.

2016-02-01
Skrivarlyan - mobilt skrivinspirationsmaterial

Skrivarlyan är ett nyframtaget material och består av en större och en mindre väska som innehåller skrivinspirationsmaterial som t.ex. pennor, skrivböcker, post-it-lappar, laminerade foton och ordburkar. Läs mer här.

2015

Att berätta för barn och unga 2015

Seminariet "Att berätta för barn och unga 2015" genomfördes i Söderhamn den 24 november. Gå in härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och läs en sammanfattning av dagen.


Kulturting 2015, Sandviken

Region Gävleborg bjöd den 18 april 2015 tillsammans med Sandvikens kommun in till en dag fylld av inspiration och möten i Sandvikens Kulturcentrum. Dagen bjöd på allt från en stor gemensam förläsning till mindre seminarier, en mässa om kulturen i Gävleborg och många tillfällen att knyta nya och stärka gamla kontakter. Litteraturhuset bidrog med workshopen ”Berättarinspiration på Trampolin!”.

Föreläsningsturné – Små barn, språkutveckling och världsarvet, Söderhamn, Bollnäs, Ljusdal och Edsbyn

I rapporten Små barns perspektiv på ett kulturarv länk till annan webbplatsberättar förskoleläraren Anna Nirs Westlund om hur barnen på Västergårdens förskola i Edsbyn undersökte världsarvet Hälsingegårdar tillsammans med sina pedagoger. Rapporten visar hur man kan närma sig ett kulturarv även tillsammans med de allra minsta barnen och hur det arbetet kan stärka barnens språkutveckling. Den 18, 24 och 25 mars 2015 bjöd Litteraturhuset, Länsmuseet Gävleborg och Söderhamn, Bollnäs, Ljusdals respektive Ovanåkers kommuner in till en inspirationsföreläsning på detta tema. Föreläsningarna ägde rum på Söderhamns bibliotek (18 mars em), i Bollnäs Kulturhus (18 mars kväll), i Stenhamreskolans aula i Ljusdal (24 mars) respektive på Edsbyns museum (25 mars) . Totalt deltog närmare 150 personer personer i föreläsningarna och utvärderingarna var positiva: ”Inspirerande!!”, ”Bra innehåll i föreläsningarna”, ”Många ögonöppnare!”. Läs mer om föreläsningsturnén i det här blogginlägget.

2014

Konferens: Jag kan, jag vill, jag vågar, Hudiksvall

Konferensen Jag kan, jag vill, jag vågar – Kultur och skola i samverkan  genomfördes på Kulturhuset i Hudiksvall den 1 december 2014. Arrangör var Hudiksvalls kommun, medarrangörer var Litteraturhuset och Kulturutveckling.

På förmiddagen bjöds alla ca 150 deltagare på en föreläsning med Anne Bamford kring The Wow factor. Föreläsningen var uppskattad och inspirerande och gav en fördjupning inför eftermiddagen. Då kunde deltagarna välja mellan ett antal seminarier, som upprepades två gånger. Det var bl.a. Musikmatte, Dans i skolan, Maker space, Bildanalys och Film i skolan. Litteraturhusets bidrag var Ulrika Goude Westbys och Camilla Lagerqvist seminarium omkring metodutvecklingsarbetet kring Camillas roman Uppdraget. Läs mer om arbetetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seminarium: Att berätta för barn och unga 2014

Tisdagen den 11 november 2014 bjöd Litteraturhuset tillsammans med Folkteatern i Gävleborg och Riksteatern Gävleborg in till seminariet Att berätta för barn och unga 2014.

Seminariet ägde rum på Folkteatern i Gävle.

Ur programmet:

- Skottes Musikteater berättar om dramatiseringen av Den fula ankungen.

- Dramatikern och dramaturgen Anders Duus om modig, vild och fri teater för barn och ungdomar.

– Författaren Petter Lidbeck förklarar varför barn är de bästa läsarna.

Här kan du läsa en sammanfattning av vad som sades under dagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seminarium: Att skapa kreativa rum för och tillsammans med barn, och unga, Sandviken

Onsdagen den 10 september 2014 genomförde Litteraturhuset ett unikt seminarium där barnkulturdesigner Eva-Johanna Isestig berättade om sitt arbete med att involvera barn och unga i designprocessen kring litteraturhuset Trampolin. Deltagarna i seminariet fick också möjlighet att själva prova olika verktyg för att utforma verksamheter tillsammans med barn.

Att skapa kreativa rum för och tillsammans med barn och unga – inbjudanPDF (pdf, 487 kB)

Familjelördagar våren 2014

Litteraturhuset genomförde tillsammans med de andra verksamheterna i Kulturcentrum Familjelördagar under våren 2014, med start den 8 februari och avslutning den 24 maj. Det var ett varierat program med bl.a. teater, musik, eget skapande, dans och stadsvandring för barn. Fyra lördagar genomfördes på Trampolin; 5 april (invigning), 26 april (Här är jag! – självporträtt), 10 maj (Fantasifigurer) och 24 maj (Skapa din drömbyggnad).

Program för förskolor – Cirkusloppor på luffen

Under perioden 5 april – 31 maj 2014 ställdes originalillustrationerna ur Lena Sjöbergs bok Cirkusloppor på luffen ut på Kulturcentrum i Sandviken. I samband med utställningen erbjöds förskolor i Sandvikens kommun ett program för barngrupper. Läs mer om programmet i ett blogginlägglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se en bok! Reflekterande föreläsning om mötet med bilderboken

I samband med utställningen av Lena Sjöbergs originalillustrationer till Cirkusloppor på luffen erbjöd Litteraturhuset tillsammans med Landstinget Gävleborg en föreläsning för förskolepedagoger och bibliotekspersonal. Läs mer om föreläsningen härPDF (pdf, 161.8 kB).

Invigning av TRAMPOLIN!

Lördagen den 5 april 2014 invigdes äntligen litteraturhuset Trampolin i Sandvikens Kulturcentrum. Invigningsprogrammet pågick mellan 12.00 – 16.00 och besöktes av flera hundra personer i alla åldrar. Den högtidliga invigningsceremonin leddes av Nassim al Fakir, och avslutades med att ett antal figurer ur kända berättelser klippte banden runt en symbolisk trampolin. Ett blogginlägg med bilder från invigningen hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att berätta för barn och unga – Hudiksvall

Seminariet Att berätta för barn och unga som genomfördes av Litteraturhuset i november 2013 blev väldigt uppskattat. Den 4 april 2014 återkom seminariet i Hudiksvall, i samarbete med Hudiksvalls kommun. Svenska barnboksakademin gästade även nu, men med en ny laguppställning. Läs inbjudan härPDF (pdf, 161.6 kB). Ett reportage från seminariet – ”Berättare berättade om berättelser” hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Workshop - Bygg en ljuskrona eller dekorera ett tittskåp!

Barn och ungdomar deltog den 18 februari 2014 i workshops där de hjälpte oss att dekorera lampor, ljuskronor och tittskåp till litteraturhuset Trampolin. Resultatet kommer att kunna beskådas på invigningen den 5 april – och därefter naturligtvis!

Barn berättar med iPad – Hudiksvall

Den 3 och 4 februari 2014 genomfördes återigen fortbildningseftermiddagar kring de iPads som lånas ut från Sandviken och Bollnäs. Utbildningarna var fullsatta, totalt ca 40 personer deltog.

Kreativt berättande  – inspirationsdag - Bollnäs

Den 22 januari 2014 genomförde Litteraturhuset tillsammans med Kulturutveckling/Region Gävleborg och Mediecentrum i Bollnäs en inspirationsdag kring film, berättande och surfplattor. Föreläste gjorde bl.a. Karin Jönsson från Malmö högskola och Per Eriksson från Svenska Filminstitutet. Deltog gjorde ca 130 pedagoger från förskola, skola, kulturskola, särskola och fritidshem, biblioteksanställda, kulturadministratörer m.fl från åtta av länets tio kommuner. Läs en sammanfattning av vad som sades under dagen i blogginläggen nedan.

Digitala redskap i undervisningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (30 jan 2014)

Kreativt berättande i Bollnäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (6 feb 2014)

Läs inbjudan till inspirationsdagenPDF (pdf, 843.8 kB).

”Barn berättar med iPad” – Gävle

Vid tre tillfällen – den 13 januari kl. 13.30 – 16.30 samt den 15 januari kl. 8.45-11.45 och 13.30 – 16.30 genomfördes fortbildningen  ”Barn berättar med iPad” på Silvanum i Gävle.

Intresset var stort och totalt ca 60 pedagoger, bibliotekarier m.fl. deltog och fick bl.a. prova apparna Ritplatta, Book Creator, iMotion HD och iMovie.

2013

”Barn berättar med iPad” – Hudiksvall

Den 17 december 2013 genomfördes en fortbildningseftermiddag kring de iPads som lånas ut från Sandviken och Bollnäs. Fortbildningen ägde rum i Café August i Kulturhuset i Hudiksvall. 23 personer deltog.

Slöjda en saga!

Den 16 november bjöd Litteraturhuset in till Familjelördag i Sandvikens Kulturcentrum – Slöjda en saga! Vi läste sagan Kvarnen, som står och mal på havets botten och slöjdade utifrån den i olika material tillsammans med f.d. slöjdkonsulent Brita Dixelius. Totalt nio barn och föräldrar deltog.

Seminarium – Att berätta för barn och unga

I  Svenska barnbokskademin sitter arton författare och illustratörer och syftet är att främja barn- och ungdomslitteratur. I samband med att ledamöterna gjorde ett studiebesök i Sandviken erbjöd Litteraturhuset i samarbete med Sandvikens folkbibliotek seminariet Att berätta för barn och unga. Seminariet ägde rum den 6 november och förutom ett antal föreläsare från Svenska Barnboksakademinlänk till annan webbplats fick seminariedeltagarna även möta museipedagog Ann Nilsén och crossmediakonsulent Josephine Rydberg Lidén från medarrangörerna Länsmuseet Gävleborg och Länskultur Gävleborg.

Läs mer om seminariet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hittar du deltagarnas utvärdering av seminariet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inbjudan Att berätta för barn och unga 6 novemberPDF (pdf, 163.4 kB)

Workshops för barn och unga

De första dagarna på höstlovet 2013 bjöd Litteraturhuset in barn och unga i åldrarna 11-13 år (måndag) respektive 14-16 år (tisdag) för att tillsammans med barnkulturarkitekt Eva-Johanna Isestig ta fram val av färger, tyger och material till den blivande lär- och upplevelsemiljön. Deltagarna arbetade med en riktig arkitektmodell av lokalerna, ritningar och materialprover. Totalt knappt 20 barn deltog, och bidrog på ett inspirerat och engagerat sätt till utvecklande av lär- och upplevelsemiljön.

”Barn berättar med iPad”

Den 15 oktober 2013 genomfördes ytterligare en fortbildningseftermiddag på Astrakan kring de iPads som lånas ut från Sandviken och Bollnäs. Ca 15 personer från Sandviken, Gävle och Ockelbo deltog. Läs mer om eftermiddagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn i Kultur-(Centrum)

Den 5 oktober 2013 genomfördes denna familjelördag med fokus på barnkonventionen. Aktiviteter ägde rum i hela Kulturcentrum och många barn och föräldrar kom för att delta denna regniga höstdag.

Nalle-doktorn var särskilt populär, och artikel 24, som behandlar barns rätt till vård, fick därmed uppmärksamhet.

Kulturnatta 2013

Litteraturhuset arrangerade ett ”häng” utanför biblioteket i Kulturcentrums ”gata” under Kulturnatta 2013. Första gången sedan projektet övergått i verksamhet som vi fick möta våra målgrupper. Det gav mersmak! Läs mer om kulturnattalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn berättar med iPad - Sandviken

Från och med den 20 mars 2013 finns 20 iPads till utlån på Astrakan för arbete med berättande i barngrupper i Sandviken. För att introducera iPadsen och de appar för berättande som iPadsen är laddade med, bjöd litteraturhusprojektet och biblioteket in till en fortbildningseftermiddag på Astrakan den 19 mars 2013. Drygt 20 pedagoger och biblioteksanställda deltog i fortbildningen.

Informationträffar kring Berättarryggsäcken

Den 22 och 23 januari 2013 arrangerades två informations-/inspirationsträffar kring materialet Berättarryggsäcken i Gävle och Bollnäs. (Läs inbjudan härPDF (pdf, 118.2 kB).) Deltog gjorde bibliotekspersonal, museipersonal, kulturskolepersonal m.fl. från Gävle, Bollnäs, Söderhamns och Ovanåkers kommuner. På programmet stod bl.a. demonstration av ryggsäckens och handledningens innehåll, praktiska fakta om hur man tar fram en lokal berättarryggsäck och en föreläsning kring hur alla föremål bär på en berättelse. Intresset var stort för att skapa lokala berättarryggsäckar.

Konstarter i Pedagogiken

Den 7-8 januari 2013 genomförds konferensen Konstarter i pedagogiken – Art in Education i Edsbyn. Konferensen bjöd på föredrag, praktiska workshops, seminarier och olika kulturupplevelser. Konferensen genomfördes i samarbete med det EU-finansierade projektet ARTinED och innehöll både internationella och lokala inslag. Litteraturhusprojektet medverkade under seminariet Språkutveckling genom estetiska uttrycksformer – vad kan barnen lära oss? på tisdagen den 8 januari. Drygt 30 personer lyssnade då på när projektledaren Karin Forsgren Anderung och styrgruppsledamoten Fredrik Lindstrand presenterade tankarna bakom litteraturhusprojektet och aktuell forskning kring barns lärande.

Artiklar om konferensen:

Barns rätt till kulturlänk till annan webbplatsÅterbruk i undervisningen länk till annan webbplats

2012

Invigning Kulturcentrum i Sandviken

Den 14 december 2012 invigdes Sandvikens nya Kulturcentrum. Kulturcentrum inrymmer bibliotek, kulturskola, konsthall, Folkets Hus, Turistbyrå, kulturförskola och delar av Bessemerskolans estetiska program. Även den framtida litteraturhusverksamheten kommer att ha sin hemvist i Kulturcentrum. Under invigningen medverkade litteraturhusprojektet genom att ställa ut Berättarryggsäcken och visa upp ett urval av det arbete som gjorts i barngrupper kring materialet. Några av berättelserna ur Berättarryggsäcken lästes också upp på scenen utanför biblioteket av Bernt-Olov Andersson (”Fotbollsskon”), Mikael Nykäsenoja  (”Locktången”), Carin Lennartsson (”Bandybollen”) och Seve Hajo (”Kartonghuset” på arabiska).

Inspirationskväll för unga

På höstlovet 2012 anordnade biblioteket, ungdomsgården Centrum och litteraturhusprojektet en inspirationskväll för modeintresserade ungdomar;   ”Fashion & Vintage”.

Under kvällen genomfördes bl.a. klädbyte samt en modevisning med secondhandkläder. Moderedaktören Semra Dedic (driven tjej som bor i Sandviken) föreläste om sin drivkraft.

Litteraturhusprojektet fanns på plats och erbjöd ungdomarna möjlighet att prova på att använda iPads för att ev. starta sina egna bloggar. Läs mer om inspirationskvällenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bokmässan 2012

Litteraturhusprojektet hade förmånen att få medverka på Bokmässan i Göteborg även 2012. I Gävleborgs monter var temat för fredag förmiddag (28/9) Barnkonventionen – barns inflytande och rätt att delta. Litteraturhusprojektet bidrog med Hur involverar vi barnen i designprocessen? (föreläsning av Eva-Johanna Sandberg, White arkitekter och utbildad på HDK, Child Culture Design)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt presenterade Skaparkraft — alla barn har rätt att delta! med konstnär Lars Lundqvist. Skaparkraft är kultur- och idrottsverksamhet under lov för barn med funktionsnedsättning som har bedrivits i Norrbotten och Gävleborg. Under förmiddagen presenterades även X-5000 – hur får vi med alla barn på läståget? av Gävle kommun och Barnfattigdom påverkar barns rätt till en meningsfull fritid av Söderhamns kommun/ABF Söderhamn. Barnkonvention-temat genomfördes i samarbete med Länskultur Gävleborg. På vår blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du korta rapporter från föreläsningarna under barnkonventions-etiketten.

Inspirationseftermiddag - Berättarryggsäcken

Den 5 september 2012 genomfördes en inspirationseftermiddag kring Berättarryggsäcken på Folkets Hus i Sandviken. Ca 40 pedagoger i förskola, skola och fritidshem, kulturpedagoger, biblioteksanställda och andra vuxna i verksamheter som riktar sig till barn i Sandviken deltog. Läs inbjudan till inspirationseftermiddagenPDF (pdf, 1.2 MB).

Rena rama cirkusen!

Under april månad 2012 var det full cirkus på barnbiblioteket Astrakan, och i Konsthallens ateljé, då litteraturhusprojektet tillsammans med sina samarbetspartners erbjöd allt ifrån cirkusskola till att skapa cirkusminnen – och upptäcka en hel massa ordskatter! En finfin cirkusutställning blev det också baserad på boken Cirkusflickan (2010) av den lokala författaren Camilla Lagerqvist. Ett utmanande, inspirerande och välbesökt tema. Vi gillar cirkus som uttrycksform!

Slöjden inspirerar

I samband med Hemslöjdens 100-årsjubileum år 2012 bjöd litteraturhusprojektet tillsammans med Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och Länskultur Gävleborg in till två seminarier med utgångspunkt i vad slöjdande barn kan lära oss om språkutveckling och berättande. Seminarierna riktade sig till de som jobbar med barn, kultur och berättande i Gävleborgs län och genomfördes i Gävle och Bollnäs den 15 och 16 februari. Totalt deltog cirka 50 personer i seminarierna.Inbjudan till seminariet kan du läsa här: Seminarium kring barns berättande – slöjden inspirerar!PDF (pdf, 134.6 kB)

Slöjda en saga

I maj 2012 besöktes vi av Madelaine Jansson, hemslöjdskonsulent i Uppsala. Tillsammans med barn i olika åldrar ”slöjdade” vi en saga!  Det gick till så här: En klassisk saga berättades och spänningen byggdes upp, men utan att avslöja det spännande slutet – det fick barnen själva slöjda utifrån sin fantasi! Med en massa inspirerande slöjdrekvisita och god handledning slöjdade femton barn allt ifrån små väskor, guldpengar och prinsessor. 

Drömveckan och Mardrömsveckan

Veckan innan höstlovet 2011 inleddes Drömveckan, med en mängd olika prova-på-aktiviteter på Folkets Hus i Sandviken – det blivande Kulturcentrum. Det var populärt bland barn och unga att prova på olika instrument; trumset, spela gitarr, sjunga på scen till livemusik. Men även workshop i lasergraffiti och  improvisationsteater lockade! Veckan efter var det dags för Mardrömsvecka (Halloween), då arrangerades ”Förskräckliga sagostunder” för de yngsta på barnbiblioteket Astrakan, medan de lite äldre barnen fick lyssna till spökhistorier i bibliotekets ljushall. Litteraturhusprojektet lockade barn till ”Höstlovspratarna” – att få göra en egen radioinspelning! Under dag 1 samlades ca 12 barn för att under ett par timmar skriva sitt alldeles egna manus (med lite handledning). Under dag 2 fick de göra en inspelning av sitt manus, välja musik etc. Sedan fick de också göra ett eget skivomslag till sin cd-skiva (se bilden ovan) som de sedan fick ta hem. De flesta deltagarna ville att deras skivor skulle finnas tillgängliga via länkar på bibliotekets hemsida. Stolta barn!

Arrangörer under Drömveckan och Mardrömsveckan var Kulturskolan, Konsthallen, biblioteket Astrakan och litteraturhusprojektet i Sandviken. 

Workshop i lasergraffiti

I september 2011 genomförde litteraturhusprojektets arbetsgrupp en workshop i lasergraffiti tillsammans med Per Samuelsson och länets konstkonsulent Johan Anderung. Även elever från Bessemergymnasiet var inbjudna och det blev en spännande förmiddag då vi under handledning fick prova olika tekniker.

Bokmässan i Göteborg 2011

Litteraturhusprojektet var inbjudna till bokmässan 2011 för att under ett miniseminarium berätta om vårt arbete och hur framtiden för litteraturhuset ser ut. Dessutom fick vi möjlighet att presentera oss och projektet vid Region Gävleborgs monter.

Stora frågor för små barn – om livet och döden

Under perioden 17 mars till 17 april 2011 ägde utställningen ”Stora frågor för små barn” rum på Sandvikens Konsthall, i ett samarbete mellan Sandvikens Konsthall, Länsmuseet Gävleborg och  Sandvikens folkbibliotek. Litteraturhus-projektet arrangerade i samarbete med Länskultur Gävleborg en öppen verkstad i lasergrafitti med David Henning den 27 mars.

Språkstimulans genom estetiska uttrycksformer - Seminarium, Sandviken

Ett seminarium med lokala och regionala samarbetspartners genomfördes på Folkets Hus den 23 februari 2011 i syfte att hitta former för ett gemensamt arbete kring barn och språkutveckling. Carina Fast, fil.dr. i pedagogik och Lena Lindgren, musiepedagog på Östergötlands museum föreläste bl.a. Läs minnesanteckningarna från seminarietPDF (pdf, 3.2 MB).

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2018-08-14
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se