Klara Corona med kultur och fritid

Här hittar du tips på kulturupplevelser och fritidsaktiviteter för att må bra till kropp och själ i en coronabegränsad tillvaro.

Natur och friluftsliv

Vandra Gästrikland Naturkraft

Sandvikens kommun bjuder på massor av härliga natur- och friluftslivsupplevelser, från Färnebofjärdens nationalpark i söder till Kungsberget i norr. Att vandra Gästrikeleden eller besöka ett naturområde är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen och samtidigt få motion.
Natur och friluftsliv i Sandvikens kommun

Biblioteket hemifrån

Biblioteket erbjuder flera digitala tjänster och har anpassat sin service för att möta nya behov att ta del av biblioteket hemifrån.

E-biblioteket hemifrån

Cineasterna, Pressreader, Biblio – titta på film, läs tidningar eller läs/lyssna på e-böcker! Allt du behöver för att komma igång finns på helgebiblioteken.se.
E-biblioteket hemifrån Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hämta en bokpåse

Är du läshungrig men vill undvika att besöka biblioteket? Beställ en bokpåse som du hämtar upp utlånad och klar antingen i biblioteket eller utanför. Ring 026-24 16 03 eller mejla folkbiblioteket@sandviken.se för mer information.
Bokpåsar på biblioteket

Boken kommer

Om du är över 70 år eller tillhör en riskgrupp och inte vistas ute just nu kan böckerna levereras hem till dig. Begränsat antal platser. Ring: 026-24 16 03 för mer information.
Boken kommer

Digitala evenemang

På bibliotekets youtubekanal kan du ta del av filmande evenemang och lästips:
Sandvikens folkbibliotek på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Litteraturhuset Trampolins youtubekanal finns det tips på hur du kan skapa och berätta tillsammans med barn. Litteraturhuset Trampolin på Youtube Länk till annan webbplats.

Digitala evenemang på Kulturcentrum

Se och lyssna på digitala evenemang; konserter, författarframträdanden och andra kulturarrangemang med välkända profiler och nya talanger från vårt lokala kulturliv.
Kulturcentrum Sandviken Länk till annan webbplats.

Träna hemma med Parkbadet

Parkbadet erbjuder digitala träningspass för dig som vill träna, men som inte har möjlighet att besöka Parkbadet just nu.

Träna hemma med Parkbadet

Konstvandringar

I appen Konstfiktion och Fakta (KOF) finns all offentlig konst i Sandvikens kommun samlad i form av bilder, fakta, kartor, länkar, texter, ljudfiler med mera. 

Konstrundan Konst & sånt är en konstkarta framtagen av Konstfrämjandet Gävleborg och kulturföreningen Back Beat Bolaget, och bjuder på olika estetiska uttryck och historier kring det offentliga rummet i centrala Sandviken.

Soundwalk Sandviken är en 40 minuter lång konstvandring med berättelser och minnen från Brukets historia, som varvas med spännande ljudmiljöer och nyskriven musik framförd av bland annat Sandvikens Symfoniorkester.
Konstvandringar i Sandvikens kommun

Anpassade aktiviteter

Allt är inte inställt! Många verksamheter och evenemang har anpassats utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, till exempel genom att begränsa antalet deltagare och andra åtgärder för att minska risk för smittspridning.
Visit Sandviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa oss!

Kontakta oss gärna med tips på aktiviteter som underlättar att klara coronakrisen med hjälp av kulturupplevelser och en aktiv fritid.