Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Right! 2016

21-22 Oktober
Kulturfestival med Tema:
Allas rätt till åsikts- och religionsfrihet

2016-10-13
Senaste bokningen: Felix Gustavsson kommer till Right på Galafredagen!

2016-10-05

Ny magisk bokning till Right 22/10:
BO$$$A GIRL GANG:
Bonbon, Yra, Sofi Pousette & Fricky

2016-09-20

När vi inte trodde att festivlen kunde bli bättre så händer det; Sofi Pousette är nu bokad som kvällens DJ!

2016-09-09
Vi är otroligt glada att få presentera våra nya bokningar till till Rightgalan:

Celine Markarian

Madeleine Wannberg

The Hollow Men

Vendela & Emma

dessutom kommer Yoffe och värmer upp publiken på lördagen!

 

Erik Lundin klar till Right!-festivalen!

Vem ÄR Erik Lundin? På vilka villkor får man vara Erik Lundin? Hur ser en Erik Lundin ut? Är han en suedi? Hur kan en suedi vara zingi?

Rapparen Erik Lundin är född och uppvuxen i Stockholms nordvästra förorter. Hans berättelse är precis så unik och precis så likadan som många andra därifrån. Det är en berättelse om hur en omgivning formar unga män till att stå på kanten eller sopas under mattan. När pengar sinar, droger skördar familjemedlemmar och ordet ”neger” används lika ofta som ditt förnamn gör du allt för att stå ut. För att stå ut. Erik Lundins berättelser tar oss in i härvan av identitet, ekonomi, kamp och strävan som är en ung svart mans liv i samtidens Sverige. 

Epn ”Suedi” som bland annat innehåller den hajpade singeln ”Annie Lööf” släpptes den 6 November 2015 och har hyllats av kritiker och fans. Erik Lundin har verkligen fått Sverige på fall med det här släppet.

Erik Lundin - Araba

Cherrie bokad!

Cherrie

Sherihan ”Cherrielänk till annan webbplats” Hersi föddes i Oslo efter att hennes föräldrar flytt Somalia 1990 och tillbringade sina första år i Lojo, Finland innan flytten gick till Rinkeby i Stockholm. Även om musik alltid har varit en stor del av hennes liv började Cherrie sin karriär först för drygt ett par år sedan då hon bl. a. medverkade på Abidaz låt En daglänk till annan webbplats.

Cherrie debuterade 2014 med videon ”Intro”, fick förra året en stor hit med låten Tabanjalänk till annan webbplats (spelades på både Zane Lowes och Stormzys Beats1 radio program) och uppmärksammades även för covern på Norlie & KKVs Ingen annan rör mig som dulänk till annan webbplats, som hon gjorde med Leslie Tay. Tillsammans öppnade de årets P3 Guld-gala med låten.

Cherrie har redan hunnit nomineras i kategorierna årets nykomling och årets musikvideo (Tabanja), vid Grammisgalan 2016.

Det efterlängtade albumet ”Sherihan” släpptes den 29 april på RMH Sound och har hyllats som ett av årets starkaste släpp.

Cherrie- Tabanja

Frida Scar med gäster!

Frida Scar

Frida Scar är rapparen och sångerskan från Göteborg vars intensiva rap hörs över beats som rör sig mellan elektroniskt doftande grime till mer klassisk hiphop. Hon kammade hem priset som bästa soloartist 2014 på Local Heroes-galan i Gävle för sin debut-EP ”Schhh”, vilket resulterade i att Sveriges Radio spelade in en liveshow med henne.

Live bjuder Frida Scar på hård rap och dansant vibb. Så här skriver Arbetarbladet i en konsertrecension:
Verkligt lysande är Frida Scar som uppträder för första gången i Gävle. Hon rappar på svenska med en självsäkerhet och språklig briljans som får publiken att gunga med.”(AB 14/12-13)

Frida Scar har spelat på många scener runt om i landet, så som Nefertiti, Konserthuset i Gävle, Göteborgs kulturkalas och på Göteborgs filmfestival för att nämna några. Tillsammans med Femtastic-kollektivet har hon också spelat för 17 000 personer i Kungsträdgården i Stockholm, på Way Out West och Kingsizegalan.

Förutom det mångåriga samarbetet med Mästerkatten i Gamla Gatan Massive, har Frida Scar även samarbetat med Syster Sol, Joel Sahlin, Hofmästarn, Äkta Kärlek, Kapten Röd, Obnoxious, Johan och Djuret och nu senast med Rikard Skizz Bizzi på hans platta 100kg Funk, där hon gästar på låtarna Svett och Kollisionskurs.

Frida Scar - Vi

Ida Long förgyller fredagskvällen på Right!

Ida Long

Ida Longs nya album Rainbows & Tears har fått 5-stjärniga recensioner och redan fått namnet "bästa album under våren" i Sverige.

I Music Week och brittiska musiktidningen Uncut har Ida Long jämförts med både Kate Bush och Madonna, liksom ABBA.

Under de senaste åren har Ida Long gjort flera europeiska soloturnéer bland annat i Berlin, Paris, Hamburg, München och Amsterdam. Hon har också uppträtt på klubbar i New York, där hon har arbetat med koreografer från Cirque de Soleil, liksom Top Model.

Ida Long - Mannen på taket

Sidan uppdaterad: 2017-03-22
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se