Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Praktik, examensarbeten och uppsats

Du kanske studerar i Sandviken med omnejd och vill ha en rolig och givande plats att göra din praktik eller prao eller skriva ditt examensarbete eller din uppsats på. Eller så studerar du kanske på högskola eller universitet på annan ort, men är sugen på att flytta till, eller tillbaka till, Sandviken efter studierna. Oavsett bakgrund eller om du går i högstadiet, på gymnasiet eller studerar på högre nivå, så är det här sidan för dig som vill veta mer om bland annat examensarbete, praktik och verksamhetsförlags utbildning (VFU) i Sandvikens kommun.

Student på högskola, folkhögskola eller universitet

Du som student är viktig för oss på Sandvikens kommun och här kan du läsa om hur du gör om du vill skriva ditt examensarbete eller uppsats hos oss. Är du lärarstudent erbjuder vi även verksamhetsförlagd utbildning och en unik möjlighet att varva studier och arbete i vår arbetsintegrerade lärarutbildning.

Praktik, prao och utbildning för dig på högstadiet och gymnasiet

Här kan du som går i högstadiet eller gymnasiet i Sandvikens kommun läsa mer om feriepraktik och prao (praktisk arbetslivsorientering). Här finns även information om stöd genom Första steget för dig mellan 16-19 år som varken studerar eller arbetar.