Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Bitr rektor Österfärnebo fsk o skola samt med admin uppgifterI Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvård till förmånligt pris - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Vill du vara med och påverka, leda och ha det övergripande ansvaret för både förskola och skola i Österfärnebo? Vill du göra skillnad för våra barn och elever genom att ständigt utveckla och driva verksamheten framåt mot hög måluppfyllelse? I uppdraget kommer även administration för Centrala grundskoleområdet att ingå. Sök då tjänsten som biträdande rektor för förskola och skola i Österfärnebo och gör Sandvikens framtid tillsammans med oss! Österfärnebo förskola har ca 40 förskolebarn, fördelat på 2 avdelningar. Österfärnebo skola har för närvarande en F-6 inriktning. På skolan finns ca 80 elever.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för både förskolan och skolan kommer du att ha tillhörighet i både förskolans (Södra förskoleområde) och skolans (Centrala rektorsområde) ledningsteam. Du kommer att ha rektor för Centrala grundskoleområdet som närmaste chef. Du är pedagogisk ledare och du leder arbetet med en tydlig inriktning mot barn och elevers lärande, utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du planerar och organiserar, såväl som du följer upp och utvärderar verksamheterna med stöd av olika styrdokument. Du delegerar, skapar en organisation där tillit till personalen är av stor vikt och du utformar forum för att utveckla samarbetet mellan de olika verksamheterna. I ditt uppdrag leder du arbetet, vilket innefattar både barn-, elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för förskolans/skolans ekonomi och deltar i det övergripande budgetarbetet i områdena. Vidare ansvarar du för det systematiska arbetsmiljöarbetet, schemaläggning, rekrytering och genomförande av medarbetar- och lönesamtal. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter för Centrala grundskoleområdet. Som nyanställd skolledare kommer du att få du delta i Sandviken ledarskapsprogram. Du får även stöd från våra stödfunktioner inom områdena ekonomi, HR, juridik och IT. Du får löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning; * Du har pedagogisk högskoleexamen och flerårig erfarenhet av ledarskap inom förskola/skola. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Om du inte har genomgått den statliga rektorsutbildningen kommer denna utbildning att planeras för dig. * Du är väl förtrogen med förskolans/skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. * Du har god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med förskolans/skolans uppdrag. * Du är en tydlig ledare som är van att fatta beslut och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. * Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter. * Du arbetar nära personalen och har förmåga att tillvarata barns/elevers och medarbetares kompetens och engagemang för utveckling av verksamheten. * Du ska ha ett positivt bemötande till vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av förskolans/skolans utveckling. * Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat för att uppnå förskolans/skolans vision. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi gör urval löpande.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde enligt överenskommelse. Inom Sandvikens kommun tillämpar vi tidsbegränsat chefsförordnande.

KontaktpersonerLena Haglund
Rektor
026-24 24 34
E-post: lena.haglund@edu.sandviken.se

Johanna Edman Olsson

026240717
E-post: johanna.edman.olsson@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Lärarförbundet
026-24 16 21

Johan Larsson
Sveriges skolledarförbund
026-241144
E-post: johan.a.larsson@edu.sandviken.se

Malin Björnson
Lärarnas Riksförbund
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2022-11-30 Referensnummer: 870-22


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se