Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

DigitaliseringsutvecklareNu söker vi dig som vill bidra till att bygga framtidens digitala offentliga sektor. Det kommer att kräva ditt engagemang och passion att utveckla dig själv och våra verksamheter i intressanta uppdrag med digitalisering i fokus. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer. Vi rör oss ständigt framåt och bidrar med långsiktigt värde i Sandvikens kommuns digitaliseringsresa. Verkar det spännande och intressant så kommer du att trivas hos oss som Digitaliseringsutvecklare inom vår nya enhet Digitalisering & Utvecklingsstöd. Så missa inte denna chans till att vara med och bidra i Sandvikens kommuns utveckling framåt! Digitalisering & Utvecklingsstöd är en central enhet och en del av IT-kontoret inom kommunstyrelseförvaltningen. Vi samordnar och stöttar den kommungemensamma digitaliseringen i Sandvikens kommun. IT-kontoret är idag 30 engagerade medarbetare som ansvarar för Sandvikens Kommuns IT-leverans som bygger på kvalitet, kostnadseffektivitet och säkerhet. Vi eftersträvar ett tätt samarbete mellan IT och våra verksamheter för att uppnå det bästa för Sandvikens kommuns utveckling framåt. Vi erbjuder flera uppskattade förmåner såsom - semesterväxling - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som Digitaliseringsutvecklare hos oss kommer du att arbeta utifrån en behovsdriven metodik i nära samverkan med verksamheten för att identifiera behov och utvecklingsmöjligheter. Du kommer att leda och delta i utvecklingsuppdrag, stora och små, inom olika områden kopplat till digitalisering. Det kan handla om att se digitaliseringens möjligheter för effektivisering, automation och förändrat arbetssätt, från förstudie och beslutsunderlag till genomförande och uppföljning eller att hjälpa verksamheten med metodstöd inom tjänstedesign, processkartläggning, projektledning. Du kommer att ha mycket kontakt med kommunens olika verksamheter där du konstruktivt granskar behov och tillsammans med verksamheten hittar lösningar som även ser till helheten och det gemensammas bästa. Ditt stöd till verksamheterna kommer vara en viktig del i arbetet där du deltar tidigt i processen, både för att skapa förutsättningar för redan identifierade utvecklingsinsatser och för att fånga upp nya idéer och utvecklingsbehov. Du använder omvärldsbevakning och nätverkande i ditt arbete för att kartlägga trender och hitta goda exempel på utvecklingsinsatser som är aktuella inom digitaliseringsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen med inslag av digital utveckling, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har arbetslivserfarenhet från en befattning med liknande arbetsuppgifter och erfarenhet av att driva digitala utvecklingsuppdrag. Du har erfarenhet av att leda workshops med både små och stora grupper och kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift Ditt intresse för digitalisering är stort och du drivs av att samarbeta med andra. Du har erfarenhet av arbete med att identifiera förbättringsområden, föreslå åtgärder och följa upp resultat för att öka nyttan, effektivitet och kvalitet. Det är meriterande om du har erfarenhet av processkartläggning, nyttorealisering och metoder för behovsdriven verksamhetsutveckling samt erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Som person är du pedagogisk, engagerande och inspirerande i din kommunikation. Du är självgående, initiativtagande och relationsbyggande och är duktig på att visualisera. Din förmåga att lyssna in, tolka och analysera behov är god och du behärskar att tala inför grupper. Du ser lämpliga lösningar utifrån ett helhetsperspektiv och du säkerställer hela tiden samverkan mellan verksamhet och IT.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Enligt överenskommelse

KontaktpersonerDavid Westerlund
Enhetschef
026-24 18 35

Linda Fernqvist
Digitaliseringsutvecklare
026-24 16 47


Fackliga företrädareMats Stedt

026-24 00 85


Ansökan

Ansök senast: 2023-01-22 Referensnummer: 156-22


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se