Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Elevassistent, Österfärnebo skolaI Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Österfärnebo skola är en liten trivsam skola med ca 80 elever. Skolan har närhet till natur. Österfärnebo förskola och biblioteket ligger i samma byggnad som skolan. Det finns två stabila arbetslag och de som arbetar här är erfarna lärare/pedagoger. På skolan finns ett gott samarbete mellan personalen och med förskolan. Flera av klasserna är åldersintegrerade. Skolan har ett stort fokus på arbetet med värdegrunden samt trygghet och studiero. Skolan ingår i ett av Sandvikens tre grundskoleområden, Centrala grundskoleområdet. Här ingår också Murgårdsskolan, Västanbyns skola, Årsunda skola, Kungsgårdens skola samt Alsjöskolan. Skolområdet har en rektor samt 8 biträdande rektorer. Österfärnebo skola delar sin biträdande rektor med Österfärnebo förskola.

Arbetsuppgifter

Elevassistent under skoldagen och på fritids - ett spännande och inspirerande arbete! I huvudsak omfattar tjänsterna att vara ett stöd för enskilda elever på skolan. I arbetsuppgifterna ingår pedagogiskt och socialt stöd samt hjälp med sondmatning. Det behövs inga förkunskaper i sondmatning då utbildning ges på plats. Handledning av specialpedagog erbjuds. Vi söker flera elevassistenter på deltid.

Kvalifikationer

Du har en gymnasieexamen. Du har en pedagogisk utbildning eller annan lämplig utbildning med erfarenhet och kunskap av att arbeta med elever i behov av stöd. Du är ansvarsfull, lugn, trygg och har ett tydligt förhållningssätt. Du är bra på att se möjligheter och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya förutsättningar. Du tar egna initiativ, är engagerad och kan skapa goda relationer. Du har erfarenhet av att arbeta med utåtagerande barn/elever. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Deltid, 75-80 %
Tillträde: 2022-08-15, 2 tjänster till 2022-12-31 och 1 tjänst till 2023-06-22 Alla tre tjänsterna kan komma att förlängas.
Tidsbegränsad till: 2022-12-31

KontaktpersonerEmma Linell
Biträdande rektor
026-24 08 62
E-post: emma.linell@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareLena Broman
Kommunal
026-24 13 10


Ansökan

Ansök senast: 2022-08-07 Referensnummer: 797-22


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se