Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Förskollärare/husvikarie, Jernvallens och Nävergårdens förskolorI Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt - spännande att vara! Välkommen att söka till Jernvallen och Nävergårdens förskola till vårterminen. Jernvallens förskola består av tre avdelningar. Två avdelningar med äldre barn och en avdelning med yngre barn. Förskolan har rymliga och fräscha lokaler som inspirerar till lek, lärande och skapande. På Nävergårdens förskola finns fyra avdelningar. Två avdelningar med barn 1-3 år och två avdelningar med barn 3-5 år. Vi är en mångkulturell förskola där verksamheten genomsyras av respekt för varje människa oavsett bakgrund. AKK, bilder och tecken som stöd, finns tillgängligt för barnen och används som en naturlig del i kommunikationen mellan barn och lärare på förskolan. Vi som arbetar på förskolorna är utbildad personal, både förskollärare och barnskötare. Vi har eget tillagningskök där vår kock lagar maten. Förskolorna har organiserade förutsättningar för reflektion, kollegialt utbyte och pedagogisk utvecklingstid. Vi har tillgång till pedagogisk handledning och fördjupning av specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu 4-5 husvikarier till förskolorna, vilket innebär att du är den som täcker upp för ordinarie personals frånvaro. Tjänsten medför att i första hand täcka för planerad frånvaro men att du med kort varsel kan behöva byta avdelning, arbetstid eller i vissa fall förskola. Vi söker även efter personer som kan gå in som resursförstärkning i ett arbetslag. Chans till förlängning finns. Som husvikarie och resursförstärkning ska du täcka upp för frånvaro och utifrån ordinarie personals planering, följa och arbeta i enlighet med förskolans läroplan och med kommunens värdegrund. Vara en tydlig ledare i arbetet med barn genom att vara engagerad och en trygg vuxen med lågaffektivt bemötande och tydliga ramar. Ha en förmåga att anpassa arbete och arbetssätt utifrån alla barns förutsättningar och behov. Ha ett engagerat förhållningssätt till barnens möjligheter att pröva och utveckla sina förmågor och intressen. Utveckla en god relation till barnet/barnen som visar sig i ömsesidig respekt och positiva förväntningar. Vara flexibel då tjänsten innebär tvära kast som vikarie på förskolan.

Kvalifikationer

Tycker du att detta låter intressant för dig? Vi söker dig som vill vara en del i beskrivningen ovan och har förskollärarexamen samt förskollärarlegitimation. Som: är väl förtrogen med förskolans styrdokument. är förtrogen med digitala verktyg och digital teknik och kan använda dessa med ett pedagogiskt syfte i utbildningen. är väl förtrogen med alternativ kommunikation och använder AKK och TAKK, som en integrerad del i ditt arbete, liksom förståelsen för vikten av struktur genom tydliggörande pedagogik. bidrar till ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang och tilltro till andras förmågor. är en tydlig ledare både bland barn och vuxna. har ett situationsanpassat ledarskap i mötet med barns behov och förutsättningar. är initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta med såväl barn, kollegor och vårdnadshavare. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och flexibilitet. Intervjuer kommer att ske löpande under hela rekryteringsperioden. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Deltid, 75 % - 100 %
Tillträde: 2023-01-09
Tidsbegränsad till: 2023-06-22

KontaktpersonerMaria Hallebrand
Biträdande rektor
026-24 57 70
E-post: maria.hallebrand@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Lärarförbundet
026-24 16 21


Ansökan

Ansök senast: 2022-11-30 Referensnummer: 877-22


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se