Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Biträdande rektor, Södra grundskoleområdetSandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt. Under rubriken Utbildning& förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Vill du göra skillnad för våra elever genom att ständigt utveckla och driva verksamheten framåt mot hög måluppfyllelse? Sök då tjänsten som biträdande rektor för Björksätraskolan 7-9 och gör Sandvikens framtid tillsammans med oss! Björksätraskolan är en mångkulturell F-9 skola i stadsdelen Björksätra i Sandviken. På skolan går ca 700 elever, och här arbetar ca 110 medarbetare. På Björksätra 7-9 går ca 360 elever och här arbetar drygt 50 medarbetare. Du tar dig lätt och snabbt hit med allmänna kommunikationer och skolan ligger även på promenadavstånd från Sandvikens centrala delar. Vi har närhet till skog och natur som vi har möjlighet att använda i vår undervisning. Inom promenadavstånd finns också bland annat Göransson Arena, BJ Arena och Parkbadet. Skolan ligger i ett av Sandvikens tre grundskoleområden: Södra grundskoleområdet. Där ingår även Jernvallsskolan F-6 samt Sätra skola F-6. I skolområdet finns ytterligare sex erfarna biträdande rektorer, och tillsammans med dem och skolområdets rektor kommer du att ingå i en ledningsgrupp som driver skolområdets arbete framåt. Skolan är indelad i två byggnader, den ena inrymmer årskurs F-6 och fritidshem samt årskurs 7-9 i den andra. I samma byggnad som årskurserna 7-9 ligger även Björksätra bibliotek. Björksätraskolan är en mångkulturell skola där vi gör varandra bättre och gör skillnad för våra elever. Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete tillsammans med personal med olika erfarenheter och bakgrund. Det vi har gemensamt är ett prestigelöst och tillåtande arbetsklimat, vilket vi månar om att behålla.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för skolan kommer du att ha tillhörighet i Södra grundskoleområdets ledningsteam. Du kommer att ha rektor för Södra grundskoleområdet som närmaste chef. Du är pedagogisk ledare och du leder tillsammans med din närmsta kollega arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande, utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du planerar, kommunicerar och organiserar samt följer upp och utvärderar verksamheterna med stöd av olika styrdokument. I ditt uppdrag leder du det dagliga arbetet, vilket innefattar både elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för skolans ekonomi och deltar i det övergripande budgetarbetet i området. Vidare ansvarar du för det systematiska arbetsmiljöarbetet och samverkan samt schemaläggning, rekrytering och genomförande av medarbetar- och lönesamtal. Som nyanställd skolledare kommer du att få du delta i Sandviken ledarskapsprogram. Du får även stöd från våra stödfunktioner inom områdena ekonomi, HR, juridik och IT. Du får löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap. Som biträdande rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning; * Du har pedagogisk högskoleexamen och flerårig erfarenhet av ledarskap inom skola. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Om du inte har genomgått den statliga rektorsutbildningen kommer denna utbildning att planeras för dig. * Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. * Du har kunskaper, insikt och vilja till samverkan samt i arbetsmiljöfrågor. * Du har god pedagogisk insikt och är väl förtrogen med skolans uppdrag. * Du är en tydlig ledare som är van att fatta beslut och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. * Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter. * Du arbetar nära personalen och har förmåga att tillvarata elevers och medarbetares kompetens och engagemang för utveckling av verksamheten. * Du ska ha ett positivt bemötande av vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av skolans utveckling. * Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat för att uppnå skolans vision. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi gör urval löpande.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde enligt överenskommelse

KontaktpersonerEmma Smiding
Rektor
026-240096
E-post: emma.smiding@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareEva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-241569

Anette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
026-24 16 21

Malin Björnson
Sveriges Lärare
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-06-08 Referensnummer: 751-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se