Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

SFI-lärare med möjlighet till att vara projektledareArbetslivsförvaltningen ansvarar för kommunens verksamhet inom vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration. Inom förvaltningen arbetar ca 150 medarbetare i en verksamhet som omfattar omkring 1 200 deltagare i arbetsmarknadsprogram och projekt samt omkring 3 000 studerande inom den samlade vuxenutbildningen. Centrum för Vuxnas Lärande är Sandvikens kommuns enhet för vuxenutbildning. CVL ansvarar för Utbildning i svenska för invandrare, Lärvux, grundläggande utbildningar, gymnasiala utbildningar, yrkesutbildningar samt påbyggnads- och eftergymnasiala utbildningar. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen Tjänsten är lokaliserad till Öjargården i Högbo bruk. Där kommer du att ingå i ett mindre arbetslag och vara en av kuggarna i att jobba med att utveckla språk, kompetens och hälsa. Enheten LOK-Center ansvarar för insatser inom språk, kompetens och hälsa för att hjälpa människor att komma i egen försörjning. Vi är 19st medarbetare och har flera verksamheter för sysselsättning, utveckling, utbildning (jobbspår) inom handel, omsorgsservice, lokalvård och utemiljö. Dessutom har vi ansvar för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) inom Sandvikens kommun. På LOK-Center jobbar vi processorienterat med en tydlig målsättning att få människor i utanförskap att gå från bidrag till egen försörjning. Vi utgår från deltagarnas behov av insatser för att komma i egen försörjning, där svenska språket ofta är det deltagarna behöver för att komma vidare. För att kunna jobba behovsstyrt behöver du vara flexibel, samtidigt som du kommer att ha stora möjligheter att påverka det mesta från hur du vill lägga upp undervisningen, till gruppsammansättning och samverkan, till att coacha och stötta deltagarna på deras väg till att bli självförsörjande. Du kommer att ingå i ett flöde av aktiviteter där den övergripande planeringen och uppföljningen görs av processledarna inom LOK-Center.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innehåller flera delar, vilket gör att du får en varierande vardag i din yrkesroll, samt att du kommer att samarbeta med kollegor inom språk, kompetens (OCN) och hälsa på olika arbetsplatser inom LOK-Center. För rätt person finns i denna tjänst en möjlighet att vara delprojektledare inom ett ESF-projekt som ska hjälpa utrikesfödda kvinnor att lära sig svenska språket (D-nivå) och gå mot jobb eller vidare studier. Det är ett regionalt projekt, där den lokala verksamheten i Sandvikens kommun ingår som ett av tio delprojekt. Tillsammans med en lärarkollega kommer du att utbilda personer som gått igenom den kommunala SFI-utbildningen, men av olika anledningar inte slutfört SFI-utbildningen och uppnått minst SFI B-nivå. Uppdraget i tjänsten är att få deltagarna att nå till SFI D-nivå, så att de kan gå till vidare studier eller gå in på de jobbspår som vi har inom LOK-Center. Du kommer att samarbeta med den kommunala vuxenutbildningen i Sandvikens kommun (CVL) kring genomförande av prov och betygsättning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig i SVA. Tidigare erfarenhet av arbete på SFI är meriterande. Du har ett öppet och trevligt förhållningssätt, har tilltro till individen, god samarbetsförmåga samt prioriterar att skapa goda relationer med dem du möter. Vi värdesätter att du är målinriktad, har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera våra deltagare mot sina mål. Då vi arbetar processorienterat behöver du ha en förmåga att se behov hos individen och skapa samarbeten och samverkan kring deltagaren för att denne ska nå sina mål. Vi har ett processverktyg till hjälp för att följa upp och se progression hos varje individ inom områdena språk, kompetens och hälsa. Du bör ha ett samhällsintresse, följa utvecklingen på arbetsmarknaden och utbilda deltagarna i de generella kompetenser som behövs för inträde på arbetsmarknaden som en del av utbildningen i det svenska språket. Du kommer att få gå utbildning så att du blir kvalificerad OCN-bedömare. Open College Network (OCN) är en metod/modell för validering och kvalitetssäkring av lärande och kompetenser och är grunden för utbildning inom våra jobbspår. För att lyckas som delprojektledare behöver du kunna skapa en struktur, följa upp, ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift, följa mål, skriva rapporter, utveckla metoder och arbetssätt. Utbildning som projektledare ges av Sandvikens kommun. Då arbetsplatsen är belägen lite utanför Sandvikens tätort och bussförbindelserna är begränsade - så är det önskvärt att du har ett B-körkort och tillgång till egen bil.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid
Tillträde: 2024-04-01, Snarast möjligt eller efter överenskommelse. Projektanställning i 3 år med möjlighet till förlängning. Provanställning kan eventuellt bli aktuellt.
Tidsbegränsad till: 2027-06-30

KontaktpersonerJohnny Sandgren
Enhetschef
026-24 19 16


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
070-912 08 49
E-post: anette.almstrom-kovacic@edu.sandviken.se

Malin Björnson
Sveriges Lärare
070-738 81 77
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-29 Referensnummer: 12-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se