Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Biträdande rektor till Centrala grundskoleområdetI Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Murgårdsskolan ligger centralt i Sandviken och har nära till det mesta, även naturen. Göransson Arena, Arena Jernvallen och Parkbadet finns på promenadavstånd och som vi har tillgång till i undervisning. Murgårdsskolan är växande F-9 skola med ca 600 elever i åldrarna 6-16 år och med ca 100 medarbetare. Skolan ingår i ett av Sandvikens tre grundskoleområden, nämligen Centrala grundskoleområdet. Där ingår Alsjöskolan F-3, Kungsgårdens skola F-5, Västanbyns skola F-6, Österfärnebo skola F-9, Årsunda skola F-6 samt modersmålslärargruppen. Skolområdet har en rektor samt åtta biträdande rektorer. Murgårdsskolan F-9 har fyra biträdande rektorer. Murgårdsskolan F-9 består av två fysiska enheter, F-6 samt 7-9. Skolan är en interkulturell skola vilket vi är stolta över. Vi använder oss av dynamiken i att det finns många nationaliteter representerade. Elever som går på Murgårdsskolan får en förmåga att samarbeta och möta olikheter. Skolans vision är att Murgårdsskolan F-9 ska vara en plats där varje elev får förutsättningar att utvecklas till en individ som har goda kunskaper och förmågor. Eleverna tar ansvar, möter medmänniskor med respekt, mår bra och har framtidstro. Även i vår stora personalgrupp råder mångfald. Hos oss arbetar både män och kvinnor med olika erfarenheter och bakgrund.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för skolan kommer du att ha tillhörighet i Centrala grundskoleområdets ledningsteam. Du kommer att ha rektor för Centrala grundskoleområdet som närmaste chef. Du är pedagogisk ledare och du leder arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande, utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du planerar och organiserar, såväl som du följer upp och utvärderar verksamheterna med stöd av olika styrdokument. I ditt uppdrag leder du arbetet, vilket innefattar både elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för skolans ekonomi och deltar i det övergripande budgetarbetet i området. Vidare ansvarar du för det systematiska arbetsmiljöarbetet och samverkan samt schemaläggning, rekrytering och genomförande av medarbetar- och lönesamtal. Som nyanställd skolledare kommer du att få du delta i Sandviken ledarskapsprogram. Du får även stöd från våra stödfunktioner inom områdena ekonomi, HR, juridik och IT. Du får löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap. Som biträdande rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning; * Du har pedagogisk högskoleexamen och flerårig erfarenhet av ledarskap inom skola. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Om du inte har genomgått den statliga rektorsutbildningen kommer denna utbildning att planeras för dig. * Du har god pedagogisk insikt, är engagerad i och intresserad av pedagogiska frågor och är väl förtrogen med skolans uppdrag. * Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. * Du har kunskaper, insikt och vilja till samverkan samt i arbetsmiljöfrågor. * Du är en tydlig ledare som är van att fatta beslut, vågar se och hantera konflikter, och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. * Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter. * Du arbetar nära och tillitsfullt tillsammans med personalen och har förmåga att tillvarata elevers och medarbetares idéer, kompetens och engagemang för utveckling av verksamheten. * Du ska ha ett positivt bemötande av vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av skolans utveckling. * Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat, långsiktigt och uthålligt för att uppnå skolans vision. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi gör urval löpande.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Inom Kunskapsförvaltningen tillämpar vi tidsbegränsat chefsförordnande.

KontaktpersonerJenny Bergström
Rektor
026-24 09 54


Fackliga företrädareEva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-24 15 69


Ansökan

Ansök senast: 2024-03-03 Referensnummer: 711-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se