Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Utbildare inom omsorgservice till LedsagarserviceArbetslivsförvaltningen ansvarar för kommunens verksamhet inom vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration. Inom förvaltningen arbetar ca 150 medarbetare i en verksamhet som omfattar omkring 1 200 deltagare i arbetsmarknadsprogram och projekt samt omkring 2 300 studerande inom den samlade vuxenutbildningen. LOK-Center ansvarar för arbetsmarknadsinsatserna inom Sandvikens kommun och därmed också Ledsagarservice. Ledsagarservice erbjuder pensionärer hjälp att utföra sjukbesök, inköp, gå på promenader etc. Inom verksamheten jobbar vi med att utveckla långtidsarbetslösa mot egen försörjning. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vårt arbete handlar i grunden om att motivera och stötta människor till egen försörjning. Vi kommer att utveckla ett jobbspår mot omsorgservice utifrån OCN-metoden. Vi kommer att använda Ledsagarservice som en utbildningsplats för kompetensutveckling inom yrkesområdet omsorgen. Det finns ett färdigt koncept uppbyggt av moduler som vi jobbar efter och som du kommer att få utbildning inom. Du kommer att jobba tillsammans i team med verksamhetsansvarig och handläggare kring verksamhet och utbildning.

Kvalifikationer

Du har jobbat inom vård/omsorg i ett antal år och du har ett upparbetat kontaktnät. Du kan t. ex. ha varit anställd inom vård- eller omsorgsyrken eller liknande. Du kan även ha jobbat med utbildning i någon form och har lätt för att knyta kontakter. Du måste klara av att ta ansvar för och leda samarbeten och individer mot uppsatta mål. Du ska i dina arbetsuppgifter kunna jobba både individuellt och i grupp. Du bör ha kunskap och erfarenhet av att komplettera det mänskliga mötet med digitala plattformar och digitala hjälpmedel. Följande kompetenser och förmågor behövs för att klara av arbetsuppgifterna: - Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i svenska språket - Ha B-körkort - Ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta i team - Ha grundläggande färdigheter i administrativt arbete - Kunna bedriva kompetenshöjande insatser i grupp - Ha bra koll på eller förmåga att skaffa dig bra koll på den lokala och regionala arbetsmarknaden inom vård/omsorg och vilka krav som ställs för att få jobb - Ha förmågan att bygga upp nätverk och kontakter på arbetsmarknaden inom vård/omsorg - Leda och styra individer såväl som grupper mot bestämda mål utifrån ett givet innehåll i vårt allmänna jobbspår - Kunna arbeta utifrån empowermentpedagogik (utbildning ges av arbetsgivaren) Du har genomgått gymnasiet och sedan jobbat några år inom vård/omsorg eller har erfarenhet från att utbilda människor. Har du vidareutbildat dig och har fördjupade kunskaper inom vård/omsorg eller inom utbildning, så är det meriterande. Personliga egenskaper för att kunna jobba med människor, förmedla kunskaper och bygga kontaktnät är avgörande.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Vi önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten är på 100% och är en tillsvidareanställning.

KontaktpersonerJohnny Sandgren
Enhetschef
026-24 19 16


Fackliga företrädareAnders Markström
Vision
026-241604
E-post: anders.markstrom@sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-04-15 Referensnummer: 39-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se