Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Förskollärare, Kungsgårdens och Åshammars förskolorI Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara! Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - fria pedagogiska måltider - egen arbetsdator - schemalagd pedagogisk utvecklingstid - digital lärplattform - digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Välkommen att söka till Kungsgårdens och Åshammars förskola till vårterminen. Kungsgårdens förskola ligger i centrala Kungsgården med närhet till Kungsgårdens skola. Förskolan har fyra avdelningar uppdelade på två avdelningar med yngre och äldre barn. Åshammars förskola är beläget i centrala Åshammar i direkt anslutning till skolan med vacker utsikt över sjön. Förskolan har tre avdelningar. Förskolorna har organiserade förutsättningar för reflektion, kollegialt utbyte och pedagogisk utvecklingstid. Vi har tillgång till pedagogisk handledning och fördjupning av specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu resursförstärkning i grupp till förskolorna, vilket innebär att du är en del i ett arbetslag där extra resurs behövs för att möta barngruppens behov. Tjänsten vid Åshammars förskola omfattar 80 % Tjänsten vid Kungsgårdens förskola omfattar 75 % Vid behov på förskolan kan det bli aktuellt med fyllnadstid. Som resursförstärkning ska du: Vara en del i ett arbetslag och följa de rutiner och planer som finns uppsatta i barngruppen runt enskilda barn. Arbeta med tydliggörande pedagogik, såsom bildstöd och tecken som stöd. Arbeta utifrån ett lågaffektivt bemötande. Följa och arbeta i enlighet med förskolans läroplan och med kommunens värdegrund. Vara en tydlig ledare i arbetet med barn genom att vara engagerad och en trygg vuxen med lågaffektivt bemötande och tydliga ramar. Ha en förmåga att anpassa arbete och arbetssätt utifrån alla barns förutsättningar och behov. Ha ett engagerat förhållningssätt till barnens möjligheter att pröva och utveckla sina förmågor och intressen. Utveckla en god relation till barnet/barnen som visar sig i ömsesidig respekt och positiva förväntningar.

Kvalifikationer

Du kommer ingå i ett arbetslag där samarbete och utveckling av undervisningen sker både på avdelning, i arbetslaget och enheten. - Du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang och tilltro till andras förmågor. - Du är en ledare både bland barn och vuxna. - Du har ett situationsanpassat ledarskap i mötet med barns behov och förutsättningar. - Du är initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta med såväl barn, kollegor och vårdnadshavare. Låter detta som en intressant tjänst för dig? Vi söker dig vill vara en del i beskrivningen ovan och som även: - har förskollärarexamen samt förskollärarlegitimation. - är väl förtrogen med förskolans styrdokument. - är förtrogen med digitala verktyg och digital teknik och kan använda dessa med ett pedagogiskt syfte i utbildningen. - är väl förtrogen med alternativ kommunikation och använder AKK och TAKK, som en integrerad del i ditt arbete, liksom förståelsen för vikten av struktur genom tydliggörande pedagogik. - bidrar till ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang och tilltro till andras förmågor. - är en tydlig ledare både bland barn och vuxna. - har ett situations anpassat ledarskap i mötet med barns behov och förutsättningar. - är initiativrik men ändå ödmjuk som person och har lätt att samarbeta med såväl barn, kollegor och vårdnadshavare. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske fortlöpande och initialt digitalt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Deltid, 75-80 %
Tillträde: 2024-01-01
Tidsbegränsad till: 2024-06-14

KontaktpersonerElin Aronsson
Biträdande rektor
026-24 04 80
E-post: elin.aronsson@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
070-912 08 49
E-post: anette.almstrom-kovacic@edu.sandviken.se

Malin Björnson
Sveriges Lärare
070-738 81 77
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-12-01 Referensnummer: 819-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se