Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Ungdomspedagog till Sandvikens ungdomsboendeSandviken kommuns ungdomsboende riktar sig till ungdomar som av olika orsaker inte kan bo hemma hos sina föräldrar. Verksamheten består av en HVB-del med fem platser för ungdomar mellan 13 och 20 år och en stödboendedel med sju platser för ungdomar mellan 16 och 20 år. Ungdomsboendets övergripande syfte är att hjälpa ungdomar vidare i deras utveckling mot ett självständigt liv, genom kvalificerat socialt arbete förankrat i systemteori och kunskapsbaserad metodik. Vi har under det gångna året genomfört ett omfattande förändringsarbete för att ställa om ungdomsboendets HVB-del från ett mer traditionellt HVB till ett akut- och utredningsboende. Målsättningen är att HVB-verksamheten i större utsträckning ska: - utgöra en kortsiktig lösning i akuta ungdomsärenden - bidra till adekvata beslutsunderlag och matchning inför eventuell vidare placering - bidra till en sammanhållen vårdkedja och förebygga sammanbrott i placeringar - öka möjligheterna för den unge att flytta hem till vårdnadshavare. På ungdomsboendet arbetar för närvarande sju ungdomsassistenter, en föreståndare/chef, en socionom samt en utredningssamordnare. I samband med omställningen inför vi höjda och delvis förändrade kompetenskrav. Parallellt med en aktiv utveckling av metoder och arbetssätt genomför vi omfattande kompetenshöjande insatser. Hos oss på Individ- och familjeomsorgen i Sandvikens kommun har du goda möjligheter till kompetensutveckling och du är aktivt med i utvecklingen av verksamheten i enlighet med vårt uppdrag. Vi har regelbunden handledning i grupp. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag kommer att vara både svårt, spännande och utmanande. Din roll på ungdomsboendet är att: - Med utgångspunkt i vård- och genomförandeplaner ska du planera och genomföra behandlingsarbete tillsammans med de placerade ungdomarna. - vägleda och stödja ungdomar på ett individanpassat sätt i deras vardagliga aktiviteter. - ansvara för det praktiska arbetet med ungdomarna och ansvara tillsammans med dina kollegor för att utrednings- eller behandlingsplaneringen genomförs. - arbeta enligt metoderna MI, traumamedveten omsorg och lågaffektivt bemötande. - samverka internt och externt och deltar i utvecklingen av arbetssätt tillsammans med chef och kollegor. Du ingår i ett team med socionom och utredningssamordnare som tillsammans levererar högkvalitativa utredningar utifrån utredningsuppdrag från socialsekreterare. Arbetet innebär kontakter med vårdnadshavare och övriga delar av ungdomens privata och professionella nätverk. Du bistår utredningssamordnaren med insamling av den information som behövs till utredningen. Tiden med ungdomarna under deras placering har tydliga mål och syften vilket innebär att du utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomarna enskilt eller i grupp. Som kontaktperson kommer du att ha ett särskilt ansvar för ett par av de ungdomar som bor på boendet. Löpande dokumentation inför uppföljning av placeringar ingår också. En viktig del i uppdraget är att motivera ungdomar till kontakt och till aktiviteter med dig och andra vuxna på boendet. Tjänsten innebär arbete med kvälls-, helg- och jourtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för ungdomar och deras familjer. Utöver detta behöver du: - socionom- eller socialpedagogexamen eller annan treårig högskoleutbildning som vi bedömer lämplig - erfarenhet av behandlingsarbete riktat mot ungdomar - mycket god förmåga att skapa tillit och ett gott samarbete med ungdomar, familjer och andra samarbetspartners såsom skola, öppenvård, hälso- och sjukvård - mycket god förmåga att bemöta och hantera olika typer av problemskapande beteende - erfarenhet och intresse av att arbeta nätverksorienterat - god analytisk förmåga - god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är meriterande om du har: - Erfarenhet av familjebehandling - Utbildning i utrednings- eller behandlingsmetodik som är relevant för uppdraget, exempelvis nätverksledarutbildning, TMO, lågaffektivt bemötande, Funktionell familjeterapi (FFT) och Signs of Safety. - Utbildning och erfarenheter av arbete inom skolrelaterad problematik, kriminalitet och substansbruk Som person är du en driven och ansvarstagande lagspelare med stort intresse för att bidra till ungdomarnas och verksamhetens gemensamma mål. Du är en trygg person som på ett engagerat, reflekterande och ödmjukt sätt bidrar till professionalitet i bemötandet av de ungdomar och familjer som du kommer i kontakt med på boendet. Du har en positiv förväntan om ungdomars avsikter och ett förhållningssätt som stärker ungdomars motivation och tilltro till sin egen förmåga. Du tar egna initiativ samt ser till att planera, genomföra och slutföra arbetsuppgifter. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, har förmåga till helhetssyn och har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde efter överenskommelse.

KontaktpersonerKristiina Stenberg
Biträdande enhetschef/föreståndare
026-24 05 16
E-post: kristiina.stenberg@sandviken.se


Fackliga företrädareVISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se

Malin Gruvman
SSR
026-24 04 82
E-post: malin.gruvman@sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-11-27 Referensnummer: 112-23


Övrig information

I den här rekryteringen tillämpar vi fortlöpande urval till intervju under ansökningstiden, så tveka inte med att skicka in din ansökan! För att kunna arbeta inom HVB-verksamhet krävs ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Sök på blanketten Registerutdrag för dig som ska arbeta på HVB-hem (familjehem) via www.polisen.se. Detta tas med om du går vidare i processen. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se