Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sommarvikariat, behandlingsassistent Örtagården/StallgatanIndivid- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. Vuxenenheten är kommunens beroendevård. Inom enheten arbetar drygt 20 personer. Själva navet i verksamheten är socialsekreterargruppen. Till enheten hör även ett HVB-hem; Örtagården, öppenvårdsverksamhet och vårt högtoleransboende Stallgatan. Till Örtagården och Stallgatan söker vi nu behandlingsassistenter för sommarvikariat 2024.

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent ger du stödinsatser till personer med beroendeproblematik. Vi har dygnet runt bemanning med sovande jour. Vi arbetar med KBT-baserade behandlingsmetoder; Återfallsprevention(enligt Väckarklockan), Motiverande samtal (MI) samt CRA-behandling. Viss stöd- och behandlingsverksamhet sker i grupp. Vi lägger stor vikt vid den egna sociala planeringen med individuellt stöd, för att bygga upp en tillvaro som är hållbar även efter avslutad vistelse. Det genomförs en del gemensamma aktiviteter för de boende, både inne i huset och utanför. Ibland kombineras Örtagårdens insatser med psykosocial behandling i vår öppenvård; eller med samtalskontakt vid primärvård eller psykiatri. Det är den enskildes behov som avgör vistelsens längd varför uppföljning av placeringen är viktig liksom en god utslussplanering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behandlingsassistent eller har en högskoleutbildning med inriktning att motivera och förändra individers utveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med missbruk och beroende. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med förmåga till reflektion och att du uppskattar ett kreativt och händelserikt arbete! Arbetet hos oss förutsätter både flexibilitet och förmåga till struktur. För att kunna arbeta hos oss ska du även ha god datavana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är också viktigt att du är bra på att samarbeta både internt och externt. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Om anställningen

Sommarjobb / Säsongsanställning, Heltid
, Tillträde efter överenskommelse.

KontaktpersonerJoakim Forslund
Biträdande enhetschef/föreståndare
026-24 17 35
070-089 42 76
E-post: joakim.forslund@sandviken.se


Fackliga företrädareVISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se

Malin Gruvman
SSR
026-24 04 82
E-post: malin.gruvman@sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-29 Referensnummer: 127-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se