Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Teaterlärare till kulturskolan SandvikenVälkommen till Kulturskolan Sandviken. Vi är ett gäng på 25 kreativa medarbetare med stort engagemang för att ge barn och unga möjlighet att utvecklas genom undervisning, upplevelser och eget skapande inom musik, dans, bild, teater, cirkus och skrivande. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med föreställningar, konserter och utställningar och bedriver även öppen verksamhet för att nå nya målgrupper. Våra pedagoger arbetar också med aktiviteter inom Kulturlöftet, som innebär att alla elever i Sandvikens för- och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget kulturutövande varje läsår. Sandvikens kommun har ett livligt och varierat kulturliv byggt på starka traditioner och kulturskolan finns i anpassade lokaler i Kulturcentrum i nära samverkan med folkbibliotek, konsthall, litteraturhuset Trampolin, kulturenhet och Folkets Hus. Vi undervisar också på flera av kommunens grundskolor. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Teater- och dramaverksamheten riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 7-19 år, allt från nybörjare till elever som önskar fördjupa sig inom området. Undervisningen är uppbyggd runt grupper i olika åldrar och nivåer. Grupperna jobbar med egna konstnärliga produktioner utifrån kunskapsnivå och ålder. Du kommer att leda olika sceniska projekt tillsammans med elever och kollegor. Vi samarbetar över ämnesområden och har också ett nära samarbete med för- och grundskolan genom olika projekt inom Kulturlöftet, där teater/drama är en viktig del. I tjänsten ingår undervisning i grundkursen Speldosan för barn mellan 6 och 8 år liksom verksamhet för barn med funktionsvariationer. Även öppen verksamhet ingår i tjänsten. Nuvarande lärare undervisar även i nycirkus. Tillsammans med elever, kollegor och chef utvecklar, planerar och genomför du arbetet utifrån kulturskolans verksamhetsplan. Du har själv ansvar för dina elever och verkar för goda kontakter med dem och deras familjer/vårdnadshavare. Du deltar aktivt i kulturskolans gemensamma aktiviteter och arrangemang.

Kvalifikationer

Vi vill att du har lämplig högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt erfarenhet av att arbeta med undervisning i teater/drama som konstnärlig uttrycksform för barn och unga. Vi ser gärna att du är sångkunnig, spelar något ackordsinstrument eller har erfarenhet av nycirkus eller dans. Kunskap om produktionsplanering samt erfarenhet av verksamhet för personer med funktionsvariationer är meriterande. Du har god pedagogiskt förmåga och en tydlig vilja att få barn och unga att växa och utvecklas genom kulturutövande. I din roll har du god förmåga att intressera, inspirera och anpassa undervisningen till varje elev. Du är kreativ, ansvarsfull och välorganiserad. Du arbetar självständigt och har även lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Körkort är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärd.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid, 80-100%, tjänstens omfattning kan diskuteras beroende på kompetens.
Tillträde: 2023-08-16, Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. Undervisningsprov i samband med anställningsintervju kan bli aktuellt.

KontaktpersonerYvonne Gärd
Kulturskolechef
026-24 15 25
E-post: yvonne.gard@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareMinna Lindblad
Sveriges lärare
070-8919254
E-post: minna.lindblad@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-06-07 Referensnummer: 62-23


Övrig information

I den här rekryteringen kommer vi att tillämpa fortlöpande urval och intervjuer under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan! I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till kulturskolans hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se