Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Biträdande rektor vikariatArbetslivsförvaltningen ansvarar för kommunens verksamhet inom vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration. Inom förvaltningen arbetar ca 150 medarbetare i en verksamhet som omfattar omkring 1 200 deltagare i arbetsmarknadsprogram och projekt samt omkring 3500 studerande inom den samlade vuxenutbildningen. Centrum för Vuxnas Lärande är Sandvikens kommuns enhet för vuxenutbildning. CVL ansvarar för Utbildning i svenska för invandrare, Lärvux, grundläggande utbildningar, gymnasiala utbildningar, yrkesutbildningar samt påbyggnads- och eftergymnasiala utbildningar. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vikariat under 1 år som biträdande rektor. Som biträdande rektor har du både pedagogiskt, ekonomiskt och personellt ansvar för en avgränsad enhet. Där ansvarar du och leder, organiserar, samt planerar verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Då organisationen kännetecknas av lyhördhet, beredskap på förändring och anpassning efter både kursdeltagare och omvärld så är utvecklingsinriktning och förändringsbenägenhet av stor vikt. Därav är arbetsmiljöfrågor och samverkan en naturlig del i vardagen och vi tror att du är en person som vill vara med och arbeta för, samt behålla den kultur vi har skapat tillsammans, där inflytande och delaktighet är viktiga värden. Vi tror att du, i ditt ledarskap, agerar agilt och med ett coachande förhållningssätt leder du verksamheten och dess utveckling tillsammans med medarbetarna. Du förväntas ha ett intresse och kunskap för digitala pedagogiska verktyg och tillsammans med medarbetarna fortsätta bedriva digitalt utvecklingsarbete som redan inletts mot distans och flexibla undervisningsmetoder. Du kommer att ingå i skolledningen som består av rektor och biträdande rektorer. Du är även med i förvaltningens ledningsgrupp och har tillgång till stödresurser inom bland annat HR-frågor, ekonomi och lokalfrågor. Som ny chef på Sandvikens kommun får du en introduktion och kommungemensam ledarskapsutbildning.

Kvalifikationer

- bakgrund som lärare inom högstadiet-gymnasiet eller annat liknande område. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet och erfarenhet av vuxenutbildning. - du har en god strategisk blick för verksamheten med förmågan att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera - du kan utöva ett tydligt ledarskap och är beredd att fatta även svåra beslut - du är väl förtrogen med styrdokumenten och har förmågan att skapa förståelse och motivation för verksamhetens och skolformernas uppdrag -du har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang för ditt arbete. - du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid
Tillträde: 2023-05-01, Eller en överenskommelse
Tidsbegränsad till: 2024-06-28

KontaktpersonerJonas Johannesson
Rektor, CVL
026-240119
E-post: jonas.johannesson@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareJohanna Nygren
Sveriges skolledare
026-241144
E-post: johanna.2.andersson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-02-10 Referensnummer: 12-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se