Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Fiollärare till Kulturskolan SandvikenBrinner du, precis som vi för att fler barn ska upptäcka glädjen med musik och kulturutövande? Välkommen till Kulturskolan Sandviken. Vi är ett gäng på 25 kreativa medarbetare med stort engagemang för att ge barn och unga möjlighet att utvecklas genom undervisning, upplevelser och skapande inom musik, dans, bild, teater och skrivande. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med konserter, föreställningar och utställningar och bedriver även öppen verksamhet för att nå nya målgrupper. Våra pedagoger arbetar också med olika aktiviteter inom Kulturlöftet, som innebär att alla elever i Sandvikens för- och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget kulturutövande varje läsår. Sandvikens kommun har ett livligt och varierat kulturliv byggt på starka traditioner och kulturskolan finns i välutrustade lokaler i Kulturcentrum i nära samverkan med kulturenhet, folkbibliotek, konsthall, litteraturhuset Trampolin och Folkets Hus. Vi undervisar också på flera av kommunens grundskolor. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

En av våra stråklärare ska vara föräldraledig och nu söker vi en vikarie. Du kommer att undervisa elever i åldrarna 4-19 år i fiol, enskilt och i grupp samt leda ensembler på olika nivåer och inom flera genrer. Hos oss är det viktigt att eleverna tidigt får möjlighet till samspel för att uppleva musikglädje tillsammans med andra barn och unga. Bland arbetsuppgifterna ingår aktiv elevrekrytering samt att organisera och genomföra utåtriktad verksamhet tillsammans med kollegor och elever. Du kommer också att arbeta med grundkursen Speldosan som riktar sig till barn 6-8 år samt projekt inom kulturlöftet för för- och grundskolan. Du deltar även i ämnesöverskridande projekt där du blir en kreativ kraft i gruppen. Du har själv ansvar för dina elever och verkar för goda kontakter med dem och deras vårdnadshavare. Tillsammans med chef, kollegor och elever utvecklar, planerar och genomför du arbetet utifrån kulturskolans arbetsplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en kompetent musiker och som har en musikpedagogiskt högskoleexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Kompetens och erfarenhet från folk- och världsmusik eller El Sistema är meriterande liksom kompetens att undervisa i piano. Du har god pedagogisk kompetens och en tydlig vilja och förmåga att få barn och unga att utvecklas genom musik. I din roll har du förmåga att intressera, inspirera och anpassa undervisningen till varje elev. Du är kreativ, ansvarsfull och välorganiserad och trivs i samarbete med andra. God datavana är ett krav och det är bra om du har kunskap om olika musikprogram som hjälpmedel i undervisning och musikskapande. Körkort är ett krav. Tillgång till egen bil önskvärd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Undervisningsprov i samband med intervju kan bli aktuellt. Utdrag ur belastningsregistret krävs innan anställning.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Deltid, 80%
Tillträde: 2023-08-16, Möjlighet finns att vikariatet kan komma att förlängas
Tidsbegränsad till: 2024-02-29

KontaktpersonerYvonne Gärd
Kulturskolechef
026-24 15 25
E-post: yvonne.gard@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareMinna Lindblad
Lärarförbundet
070-8919254
E-post: minna.lindblad@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 31-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till kulturskolans hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se