Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Ungdomspedagog till Sandvikens ungdomsboendeVill du vara en del av en spännande och utmanande arbetsplats där varje dag är meningsfull och gör skillnad i unga människors liv? Hos oss får du möjligheten att vara med och forma ungdomars framtid genom kvalificerat socialt arbete förankrat i systemteori och kunskapsbaserad metodik. Vår verksamhet riktar sig till ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar. Vi erbjuder en trygg och stödjande miljö med en HVB-del för ungdomar mellan 13 och 20 år samt en stödboendedel för ungdomar mellan 16 och 20 år. Vårt övergripande mål är att stötta ungdomarna i deras utveckling mot ett självständigt liv. Vi har nyligen genomfört en omfattande omställning för att öka effektiviteten i vår verksamhet och möta ungdomarnas behov på bästa sätt Som en del av vårt team kommer du att vara involverad i att vägleda och stödja ungdomarna på ett individanpassat sätt i deras vardagliga aktiviteter. Du kommer även att ansvara för att utrednings- eller behandlingsplaneringen genomförs tillsammans med dina kollegor. Vi arbetar enligt metoderna MI, traumamedveten omsorg, lågaffektivt bemötande och Signs of Safety för att skapa en trygg och positiv miljö för våra ungdomar. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: · Möjligheter till kompetensutveckling och aktivt deltagande i verksamhetens utveckling. · Regelbunden handledning i grupp. · Förmåner såsom semesterväxling, friskvårdsbidrag och hälsofrämjande aktiviteter. · Extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år. · Engagerande aktiviteter genom personal- och fritidsföreningen Pulsen.

Arbetsuppgifter

Din roll på ungdomsboendet är att: - med utgångspunkt i vård- och genomförandeplaner planera och genomföra behandlingsarbete tillsammans med de placerade ungdomarna. - vägleda och stödja ungdomar på ett individanpassat sätt i deras vardagliga aktiviteter. - ansvara för det praktiska arbetet med ungdomarna och ansvara tillsammans med dina kollegor för att utrednings- eller behandlingsplaneringen genomförs. - arbeta enligt metoderna MI, traumamedveten omsorg och lågaffektivt bemötande. - samverka internt och externt och deltar i utvecklingen av arbetssätt tillsammans med chef och kollegor. Du ingår i ett team med socionom och utredningssamordnare som tillsammans levererar utredningar utifrån uppdrag från socialsekreterare. Arbetet innebär kontakter med vårdnadshavare och övriga delar av ungdomens privata och professionella nätverk. Du bistår utredningssamordnaren med insamling av den information som behövs till utredningen. Tiden med ungdomarna under deras placering har tydliga mål och syften vilket innebär att du utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomarna enskilt eller i grupp. Som kontaktperson kommer du att ha ett särskilt ansvar för ett par av de ungdomar som bor på boendet. Löpande dokumentation inför uppföljning av placeringar ingår också. En viktig del i uppdraget är att motivera ungdomar till kontakt och till aktiviteter med dig och andra vuxna på boendet. Tjänsten innebär arbete med kvälls-, helg- och jourtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: · Brinner för att arbeta med ungdomar och deras familjer. · Har relevant högskoleutbildning inom socialt arbete eller motsvarande. · Har mycket god förmåga att skapa tillit och samarbete med ungdomar och deras nätverk. · Är driven, ansvarstagande och har förmåga till helhetssyn. · Har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt. Om du vill vara med och göra skillnad i unga människors liv och samtidigt få möjligheten att utvecklas både personligt och professionellt, så är det här platsen för dig! Sök redan idag och bli en del av vårt engagerade team på ungdomsboendet i Sandviken kommun.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

KontaktpersonerKristiina Stenberg
Biträdande enhetschef/föreståndare
026-24 05 16
E-post: kristiina.stenberg@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 04 82
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-04-14 Referensnummer: 27-24


Övrig information

I den här rekryteringen tillämpar vi fortlöpande urval till intervju under ansökningstiden, så tveka inte med att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som består av fem enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.