Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Elevcoach, Björksätraskolan 7-9I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Björksätraskolan är en F-9 skola med ca 770 elever och är en del av Södra grundskolområdet i Sandviken. På Björksätraskolan 7-9 går det ca 350 elever. Björksätraskolan tar man sig lätt till med allmänna kommunikationer samtidigt som närheten till skog och natur finns utanför fönstret. I skolans närhet finns det flera idrottsanläggningar som är möjligt att använda sig av.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad elevcoach till Björksätraskolan 7-9. Som elevcoach har du ett nära förhållande till eleverna på skolan, har goda ledaregenskaper och förmåga att skapa goda relationer. Tillsammans med personalen på Björksätraskolan arbetar du för att skapa en miljö som främjar trygghet, studiero, social medvetenhet och självständighet. Du kommer att vara en del av den trygghet som vi bygger tillsammans i vårt gemensamma trygghetsarbete. Som elevcoach har du varierande arbetsuppgifter som stöd både på raster, vuxenstöd, vägledare för våra elever och vid olika studiesituationer. Du motiverar, vägleder och hjälper eleverna att strukturera upp sin vardag och sina studier. Det tillsammans skapar en grund för elevernas måluppfyllelse. På skolan finns ett väl fungerande elevhälsoteam som arbetar främjande och förebyggande för att alla elever ska nå så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Skolan upplevs av elever, personal och föräldrar som en varm och välkomnande plats. På skolan har man höga förväntningar på lärare och elever. En god samverkan med hemmet är något som prioriteras på skolan och en förutsättning för att nå elevernas mål. Du är strukturerad och engagerad, lyhörd, positiv och ansvarstagande gentemot alla du möter i ditt arbete. Du är van att arbeta med digitala verktyg som till exempel Office365 med Teams och Unikum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner igen dig i följande: - Du har någon form av högskoleutbildning inom pedagogik, beteendevetarutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - Du ska ha förmåga att kunna planera och arbeta strukturerat utifrån skolans pedagogiska uppdrag. - Du kan motivera, stötta och hjälpa elever i deras studiegång och socialt. - Du är en förebild för eleverna, samt att du kan hantera akuta problemsituationer och utreda konflikter. - Du kan samtala och etablera relationer genom att vara en tydlig ledare och vuxen förebild. - Du kan samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med kollegor, elever och föräldrar. - Du kan sätta tydliga och professionella gränser samtidigt som du har stor empatisk förmåga och god förståelse för olika skolsvårigheter som elever kan ha hamnat i. Meriterande är om du: - har erfarenhet och kunskap av arbete med barn/elever. - har tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar eller erfarenhet av arbete som elevcoach eller liknande. - kan använda dig av datorn som ett naturligt verktyg. Du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid
Tillträde: 2024-03-04
Tidsbegränsad till: 2024-06-26

KontaktpersonerJörgen Andersson
Biträdande rektor
026-24 15 50
E-post: jorgen.s.andersson@edu.sandviken.se

Anna Engblom
Biträdande rektor
026-24 15 17
E-post: anna.engblom@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareEva Östermark
Vision
026-24 11 00


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-15 Referensnummer: 707-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se