Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Specialistsocionom, Mottagning- och utredningsenhetenBarn- och ungdomsvården i Sandviken är inne i en spännande och aktiv utvecklingsfas. Vi har under 2022 genomfört en förändrad organisation med mer specialiserade arbetsuppgifter och en kraftigt utökad bemanning. Satsningen syftar till att säkerställa en hälsosam arbetsbelastning och goda förutsättningar att utföra ett arbete med hög kvalitet för att kunna ge ett ännu bättre stöd till de personer som kommer i kontakt med oss. I förändringarna ingår en utveckling av familjehemsvården, vårt HVB för ungdomar och förstärkta resurser för nära ledarskap och stöd i vardagen. Mottagning- och utredningsenheten är uppdelad i tre team: • Mottagning • Utredning barn • Utredning ungdom Som stöd för handläggarna på enheten finns en enhetschef, en gruppledare och två specialistsocionomer samt två barn- och ungdomsassistenter och en handläggarassistent. Till enheten söker vi nu en specialistsocionom med placering vid Mottagning- och utredningsenheten. Utvecklingen av barn- och ungdomsvården har inneburit att ställa om förvaltningens ungdomsboende till ett akut-, utrednings- och stödboende för ungdomar 13 - 20 år, vilket utgör en resurs för myndighetsutövningens medarbetare och innebära en kvalitetsökning för målgruppen. Förvaltningen har också en väl fungerande öppenvårdsverksamhet som erbjuder kunskapsbaserade familjebehandlande insatser. Det pågår ett förvaltningsövergripande arbetsmiljöprojekt som bland annat innefattar en timmes reflektionstid per dag för socialsekreterare. Syftet är att balansera de höga krav som finns i en socialsekreterares arbetsvardag, genom att tillföra resurser i form av ökade möjligheter till återhämtning. Reflektionstiden och den nya organisationen ska utvärderas under första halvåret 2023. Hos oss på individ- och familjeomsorgen har du goda möjligheter till kompetensutveckling och du är aktivt med i utvecklingen av verksamheten i enlighet med vårt uppdrag. Kommunövergripande förmåner vi erbjuder dig är bland annat: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som specialistsocionom kommer du att arbeta som arbetsledare i komplexa situationer både avseende omsorgsbrist och beteendeproblematik. I ditt uppdrag ingår att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper till övriga medarbetare, att vara metodstöd i LVU-processer samt vara en aktiv i andra ärenden där dina kollegor behöver stöd och vägledning. Som specialistsocionom delar du ansvaret för introduktionen i gruppen med gruppledare och enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och har flerårig erfarenhet av arbete med utrednings- och handläggningsarbete av och med barn/ungdomar samt deras familjer. Det är meriterande med erfarenhet av arbetsledning och specialuppdrag. Du är trygg i din roll och du tycker att samverkan är viktigt och intressant. Tidigare arbete utifrån BBIC är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverksarbete och signs of safety. Du är trygg i dig själv samt i ditt uppdrag inom socialtjänstens myndighetsutövning och har en ambition att vidareutvecklas i din roll. Det är av stor vikt att du genom din person och kompetens kan vara med och skapa trygghet i arbetsgruppen och bidra till ett kvalitativt arbete. Vi förutsätter att du är en empatisk person och att du vill arbeta målmedvetet för att både du själv och dina kollegor ska trivas och ha det bra tillsammans på jobbet. Arbetet hos oss förutsätter och erbjuder flexibilitet. Vi tror att det är bra om du har en god förmåga till struktur och fokus, detta då det ligger i jobbets natur att saker då och då inträffar som sätter medarbetarnas stressnivå och tålamod på prov. För att kunna arbeta hos oss ska du även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet B-körkort är ett krav. Om du känner att den beskrivningen stämmer på dig är du varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

KontaktpersonerJan Nilsson
Enhetschef
026-24 13 93
E-post: jan.nilsson@sandviken.se

Fredrika Andersson
Gruppledare
026-241839
E-post: fredrika.andersson@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 02 76
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-06-01 Referensnummer: 56-23


Övrig information

Vi kan komma att tillämpa fortlöpande urval till intervju så vänta inte med att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se