Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Elevassistent, Anpassad gymnasieskolaI Sandvikens kommunala anpassade skolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Anpassad gymnasieskolas verksamhet byggs utifrån ett praktiskt pedagogiskt arbetssätt, som syftar till att skapa en tydliggörande och förutsägbar miljö med utgångspunkt i gällande styrdokument. Varje medarbetare förväntas ha en helhetssyn på eleverna med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv.

Arbetsuppgifter

Vi söker elevassistent som arbetar pedagogiskt med eleverna utifrån elevens individuella behov, utvecklingsplan och skolans styrdokument. Detta i nära samarbete med arbetslaget där mentor och ämneslärare har det pedagogiska huvudansvaret. Du kan komma att ha tillhörighet i en fritidsgrupp och arbeta i fritidsverksamhet del av dag och under lov.

Kvalifikationer

Tycker du att denna tjänst låter intressant för dig? För denna tjänst ska du ha - gymnasieexamen - något års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom anpassad skola Önskvärda övriga meriter och erfarenheter: - Vi ser gärna att du har en pedagogisk utbildning. - Kunskaper om Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). - Förmågan att utgå ifrån varje elevs behov och funktionsförutsättningar. - Stor erfarenhet av elever med utåtagerande beteende. - Är en tydlig ledare och vuxen förebild för eleverna. - Kan samarbeta i arbetslag. - Har ett lugnt förhållningssätt. - Är positiv och ser möjligheter i stället för hinder. - Är flexibel i ditt arbete. - Erfarenhet av att arbeta inom förskola, skola eller anpassad skola. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet och din erfarenhet.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid
Tillträde: 2024-01-08
Tidsbegränsad till: 2024-06-18

KontaktpersonerAnna-Karin Broström
Biträdande rektor
026-24 20 93
E-post: anna-karin.brostrom@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareLena Broman
Kommunal
026-24 13 10


Ansökan

Ansök senast: 2023-11-24 Referensnummer: 813-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se