Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

HR-konsultPersonalkontoret är en central HR-funktion inom Kommunstyrelseförvaltningen och består av en personal- och en löneenhet. På personalenheten arbetar 10 personer och för att möta behovet i en växande kommunstyrelseförvaltning förstärker vi nu personalenheten med en HR-konsult. Personalkontorets arbete präglas av helhetssyn, samverkan och dialog och kontoret ansvarar för att samordna och driva utveckling inom kommunens HR-processer. Vi skapar förutsättningar för en god arbetsgivarpolitik som stärker kommunens arbetsgivarvarumärke och ger oss möjlighet att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla personal. Vi jobbar strategiskt med riktlinjer och rutiner, utbildning, stöd och omvärldsbevakning. Vi ansvarar för att utarbeta former för samverkan och dialog med arbetstagarorganisationerna samt erbjuder chefs- och ledarskapsutbildningar. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult erbjuds du ett omväxlande och utvecklande uppdrag där du kommer att arbeta med både operativt och strategiskt HR-stöd till chefer inom främst Kommunstyrelseförvaltningen. Hos oss får du möjlighet att, med ditt HR-perspektiv och ett konsultativt och coachande förhållningssätt, bidra till att våra chefer och verksamheter får bäst förutsättningar att nå sina mål. Du kommer att arbeta med arbetsmiljö, kompetensförsörjning, samverkan, arbetsrätt, löneöversyn och arbetsanpassning samt andra förekommande arbetsuppgifter. Du kommer i din roll att jobba med att utveckla förvaltningens samverkan och arbetsmiljöarbete. Rollen innebär ett stort eget ansvar att planera, genomföra och utveckla förvaltningens HR-arbete samt att utbilda chefer inom exempelvis arbetsrätt och arbetsmiljö. Du har ett nära samarbete med oss på kontoret, förvaltningarnas chefer och andra HR-kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel och känner dig trygg med att arbeta inom hela HR-området. Du gillar att ha en varierande arbetsvardag samt har lätt för att ställa om mellan olika uppgifter. Du är strukturerad och har fokus på att hitta lösningar. För att lyckas i rollen ser vi att du trivs med att arbeta självständigt, tar egna initiativ, ser till att slutföra uppdrag och har lätt för att prioritera. Du är prestigelös och har förmågan att skapa goda förtroendefulla relationer. Du har ett tydligt serviceinriktat och coachande förhållningssätt samt är bra på att lyssna in organisationens olika utmaningar för att på ett konstruktivt sätt, stötta och vägleda chefer att kunna hantera och lösa problem som uppstår. I ditt arbete agerar du även med stor grad av personlig mognad och integritet. Du har: • examen från universitets-/högskoleutbildning inom HR eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren ser som likvärdig. • minst tre års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete • mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift • vana av att använda olika systemstöd Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbetat med HR-frågor inom offentlig sektor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Enligt överenskommelse.

KontaktpersonerJohanna Kemi
HR-chef
026-24 19 96
E-post: johanna.kemi@sandviken.se


Fackliga företrädareVISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-25 Referensnummer: 14-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se