Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Timvikarier till Kunskapsförvaltningens förskolor och skolorSandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt. Under rubriken Utbildning& förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som timvikarie inom Kunskapsförvaltningens förskolor och/eller grundskolor i Sandvikens kommun. Arbetet innebär att du, oftast på kort varsel, blir bokad på arbetspass för att ersätta ordinarie personals tillfälliga frånvaro. Som timvikarie inom förskolan arbetar du med barn i åldrarna 1-5 år, med alla förekommande arbetsuppgifter så som fri och organiserad lek, planerade aktiviteter, samlingar, matsituationer, blöjbyten/toalettbesök osv. Inom grundskolan undervisar du som timvikarie elever i olika ämnen från förskoleklass till årskurs 9. I grundskolans lägre åldrar omfattas även arbete på fritidshem. Du kommer att leda och i vissa fall planera lektioner samt vara engagerad i barnens/elevernas lärande. I både förskolan och grundskolan innebär arbetet viss del daglig utomhusvistelse, oavsett väder. Arbete som timvikarie kan ge god möjlighet även till längre vikariat som månadsanställd, om intresse finns.

Kvalifikationer

Du ska som lägst ha gymnasieexamen eller motsvarande. Meriterande är: - lärar-/förskollärarlegitimation eller -examen - annan pedagogisk utbildning, som t ex barnskötarutbildning eller motsvarande. - högskoleförberedande gymnasieutbildning med behörighet till lärarprogrammet Du ska - ha goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt - kunna arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. - ha hög samarbetsförmåga och flexibilitet - ha förmåga att skapa trygghet för barn och ungdomar - ha intresse för barns och elevers utveckling - vara tillgänglig för vikariat på alla förskolor eller grundskolor inom Sandvikens kommun. Du får gärna även - ha erfarenhet av att leda barn/ungdomar i olika sammanhang - ha körkort och bil. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Ingen erfarenhet krävs. För att kunna arbeta inom förskola/grundskolan krävs utifrån skollagen ett giltigt utdrag ur belastningsregistret gällande skola och barnomsorg, som söks via www.polisen.se. Ta gärna med detta vid eventuell intervju. Intervjuer planeras att genomföras onsdag em 4 oktober och fredag fm, 6 oktober. Vi har inte möjlighet att ta emot din ansökan via mail men välkomnar den gärna via annonsen.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Timavlönad
, Tillträde enligt överenskommelse

KontaktpersonerSofia Olsson
HR-konsult
E-post: sofia.olsson@edu.sandviken.se


Fackliga företrädare
Ansökan

Ansök senast: 2023-09-24 Referensnummer: 794-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se