Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Lärare särskild undervisningsgrupp, JernvallsskolanI Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Jernvallsskolan ligger i södra Sandviken, granne med Arena Jernvallen och Göransson Arena där skolan har sin idrottsverksamhet. Skolan ligger nära Storsjön och använder sig av den närheten i undervisningen.

Arbetsuppgifter

Jernvallsskolan F-6 söker en lärare till vår särskilda undervisningsgrupp Kompassen med ansvar för undervisning i svenska och so. I tjänsten ingår arbete mot framförallt elever i årskurs 4-6 tillsammans med 9 andra pedagoger. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov. Som en del i arbetslaget som lärare och pedagog har du en mycket viktig roll för elevernas välmående och måluppfyllelse. Utgångspunkten för ditt arbete är en övertygelse om att alla kan lyckas och att eleverna ges möjlighet att växa, utvecklas och stärka sin självkänsla. I arbetsuppgifterna ingår bland annat förutom ovan nämnda: - Att aktivt delta i utformandet och utvecklandet av trygghetsarbetet. - Att motivera och stödja elevers utbildningssituation. - Att arbeta förebyggande och långsiktigt. - Att främja närvaro hos eleverna. - Att vara en förebild för eleverna, kunna hantera akuta problemsituationer och utreda konflikter. - Viss dokumentation ingår. - Medverka i EHT (elevhälsoteamet) gällande uppföljning av elever. - Planera och medverka i fritids- och rastaktiviteter under skoldagen. - Kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

För att klara detta uppdrag ser vi att du är examinerad/legitimerad lärare med inriktning på Sv/So. Du ska ha förmåga att kunna planera och arbeta strukturerat utifrån skolans pedagogiska uppdrag. Ha ett stort tålamod samt förmåga att hitta alternativa lösningar. Med ett lugn och flexibilitet kunna hantera och lösa konflikter. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med barn och unga i behov av särskilt stöd och/eller elevvårdsarbete, samt god förmåga att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare. Meriterande är ledarerfarenhet inom t.ex. föreningsverksamhet samt NPF-utbildning. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbete med språkutvecklande arbetssätt. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande under hela rekryteringsperioden.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
Tillträde: 2023-04-17, eller enligt överenskommelse.

KontaktpersonerMats Axelsson
Biträdande rektor
026–24 57 51
E-post: mats.axelsson@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Lärarförbundet
026-24 16 21

Malin Björnson
Lärarnas Riksförbund
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-02-26 Referensnummer: 709-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se