Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

GIS-ingenjörVästra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd har gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa. Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 80 medarbetare. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Brinner du för geodata och gillar att omvandla data till insikter och smarta lösningar? Vill du bidra till utvecklingen av Sandviken, Hofors och Ockelbo? Inom Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning är digitalisering en viktig framgångsfaktor när vi utvecklar framtiden för våra tre kommuner. Vi söker därefter en GIS-ingenjör med intresse för både teknik och verksamhetsutveckling som vill vara med i arbetet mot en digital samhällsbyggnadsprocess! På Kart och Lantmäterienheten arbetar förrättningslantmätare, kart-, mät- och GIS-ingenjörer. Här får du utrymme att prova nya idéer, digitalisering och effektiviseringar av hela den kommunala verksamheter. Ditt uppdrag är att tillsammans med sex kollegor i GIS-teamet ha ansvaret för spridning, utveckling och förvaltning av GIS i våra kommuner. Gruppens huvuduppdrag är att öka användningen av och kunskapsnivån om geografisk information som hjälpmedel i kommunens olika verksamheter. Vi har stort fokus på en digital obruten samhällsbyggnadsprocess och GIS-gruppen har en aktiv roll i att förverkliga detta tillsammans med övriga kollegor inom VGS. I tjänsten ingår att arbeta med att utveckla och förvalta kommunernas GIS- och kartsystem samt databaser. Arbetet innebär också att du kommer vara med att utveckla och ge support till användare inom hela verksamheten inom kommunerna. Vi befinner oss just nu i ett byte av geodataplattform och söker därför en GIS ingenjör för att stärka vårt team med goda kunskap inom ESRIs programvaror. Är det här du?

Kvalifikationer

Du tycker om att arbeta med ny teknik, bidrar med kreativa idéer och har stor vana att lösa problem och formulera förslag på förbättringar. Du har också god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att lyckas i rollen har du en god förmågan att förmedla dina kunskaper och möjligheterna med GIS, samtidigt som du skall vara lyhörd och kunna lyssna på kundens behov och önskemål. I arbetet krävs att du är initiativtagande, har god samarbetsförmåga, strukturerad och tycker om att lösa problem. Du har examen som GIS ingenjör, Teknisk lantmätare, Systemvetare eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Flerårig erfarenhet inom GIS och digitalisering med stöd av ERSI programvaror. Det är meriterande om du har erfarenhet av FME och programmering med Arcade, Python eller JavaScript samt erfarenhet av kommunal verksamhet, verksamhetsutveckling, projektledning och systemförvaltning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde enligt överenskommelse

KontaktpersonerMartin Andrée
Enhetschef Kart- och Lantmäterienheten
026-241449
E-post: martin.andree@sandviken.se

Lars Klang
Teamledare
026-240722
E-post: lars.klang@sandviken.se


Fackliga företrädareMatti Lappi
Sveriges Ingenjörer
026-241378
E-post: matti.lappi@sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-04-09 Referensnummer: 25-24


Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer att ske innan tjänsten kan påbörjas.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta