Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Biträdande rektor, Södra grundskoleområdetI Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvård till förmånligt pris - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Vill du vara med och påverka, leda och ha det övergripande ansvaret för Sätra skola F-6? Vill du göra skillnad för våra elever genom att ständigt utveckla och driva verksamheten framåt mot hög måluppfyllelse? Sök då tjänsten som biträdande rektor för Sätra skola F-6 och gör Sandvikens framtid tillsammans med oss! Sätra skola ligger i södra Sandviken i Stensätra/Säljanområdet. Skolan ligger nära Storsjön, med vackra och natursköna omgivningar och en stimulerande utemiljö. På skolan arbetar 26 medarbetare med cirka 180 elever. Skolan ingår i ett av Sandvikens tre grundskoleområden, nämligen Södra grundskoleområdet. Där ingår förutom Sätra skola även Jernvallsskolan F-6 och Björksätra skola F-9. Skolområdet leds av en rektor och på skolorna arbetar sammanlagt sju biträdande rektorer. Sätra skola är en liten skola, där eleverna blir sedda och hörda och där personalen jobbar nära varandra. Uteverksamhet genomsyrar hela skolans arbete och ger eleverna på Sätra tillgång till en stor variation i sina lärandemiljöer. Skolan har goda resultat och strävar efter att nå ännu längre med stöd i ett målinriktat kvalitetsarbete. På skolan finns engagerade och kompetenta medarbetare som är duktiga på gemensam kreativ problemlösning. Medarbetarna har en stark gemenskap, som präglas av ett målinriktat arbete för elevernas bästa. Här råder en god kollegial anda, med humor och prestigelöshet som grund. På Sätra skola pågår i en rad intressanta projekt ett exempel är att skolan utbildar och stöttar vårdnadshavare och elever gällande barnens internetanvändning. Detta är en del av skolans främjande arbete kring elevernas hälsa och välmående.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för skolan kommer du att ha tillhörighet i Södra grundskoleområdets ledningsteam. Du kommer att ha rektor för Södra grundskoleområdet som närmaste chef. Du är pedagogisk ledare och du leder arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande, utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du planerar och organiserar, såväl som du följer upp och utvärderar verksamheterna med stöd av olika styrdokument. I ditt uppdrag leder du arbetet, vilket innefattar både elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du ansvarar för skolans ekonomi och deltar i det övergripande budgetarbetet i området. Vidare ansvarar du för det systematiska arbetsmiljöarbetet och samverkan samt schemaläggning, rekrytering och genomförande av medarbetar- och lönesamtal. Som nyanställd skolledare kommer du att få du delta i Sandviken ledarskapsprogram. Du får även stöd från våra stödfunktioner inom områdena ekonomi, HR, juridik och IT. Du får löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap. Som biträdande rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.

Kvalifikationer

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Vi söker dig som känner igen dig i följande beskrivning; * Du har pedagogisk högskoleexamen och flerårig erfarenhet av ledarskap inom skola. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen. Om du inte har genomgått den statliga rektorsutbildningen kommer denna utbildning att planeras för dig. * Du har god pedagogisk insikt, är engagerad i och intresserad av pedagogiska frågor och är väl förtrogen med skolans uppdrag. * Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. * Du har kunskaper, insikt och vilja till samverkan samt i arbetsmiljöfrågor. * Du är en tydlig ledare som är van att fatta beslut, vågar se och hantera konflikter, och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. * Du kan anpassa kommunikationen utifrån de situationer och de människor du möter. * Du arbetar nära och tillitsfullt tillsammans med personalen och har förmåga att tillvarata elevers och medarbetares idéer, kompetens och engagemang för utveckling av verksamheten. * Du ska ha ett positivt bemötande av vårdnadshavare och kunna ta tillvara deras engagemang och intresse av skolans utveckling. * Som ledare har du en tydlig målsättning och arbetar strukturerat, långsiktigt och uthålligt för att uppnå skolans vision. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi gör urval löpande.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Inom Kunskapsförvaltningen tillämpar vi tidsbegränsat chefsförordnande.

KontaktpersonerEmma Smiding
Rektor
026-24 00 96
E-post: emma.smiding@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareEva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-24 15 69

Anette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
070-912 08 49
E-post: anette.almstrom-kovacic@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-25 Referensnummer: 708-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se