Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Elevassistent till TräningsskolanI Sandvikens kommunala särskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Arbetsuppgifter

Träningsskolan är en 1-9 skola, med 33 elever. Personalen är fördelad på 3 arbetslag. Träningsskolan ligger i Norrsätraområdet med naturen alldeles intill. Skolan har ett fritidshem. Skolan söker 3-4 elevassistenter. Tjänsten innebär arbete som elevassistent i något av arbetslagen. Arbetet bedrivs tillsammans med kollegor, lärare och assistenter. På träningsskolan vill vi att du som elevassistent har en god förmåga att arbeta flexibelt och anpassa arbetet utifrån elevernas behov. Varje elev är unik och din uppgift som elevassistent är att kunna bidra med att skapa en stimulerande lärmiljö för var och en. Vi vill även att du har goda ledaregenskaper och förmåga att skapa varma relationer till varje elev. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med elever som arbetar inom ämnesområden. Som elevassistent på träningsskolan förväntas du kunna samarbeta med dina kollegor, vara flexibel och ha ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du ska även kunna använda dig av digitala läromedel.

Kvalifikationer

- Pedagogisk utbildning (gymnasieexamen) eller annan lämplig utbildning med erfarenhet och kunskap av att arbeta med elever i behov av stöd. - Du har förmågan att utgå ifrån varje barns behov och förutsättningar. - Du är en tydlig ledare och vuxen förebild för eleverna. - Du kan samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med eleverna, föräldrarna och dina kollegor. - Du uppskattar att tillsammans med kollegor planera, utvärdera och förbättra verksamheten. - Du är positiv och ser möjligheter istället för hinder. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid
Tillträde: 2023-08-14
Tidsbegränsad till: 2024-06-14

KontaktpersonerJenny Beskow
Biträdande rektor
026-24 08 76
E-post: jenny.beskow@edu.sandviken.se

Lena Seydlitz
Skolområdeschef/Rektor
026-24 16 16
E-post: lena.seydlitz@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareLena Broman
Kommunal
026-24 13 10


Ansökan

Ansök senast: 2023-06-12 Referensnummer: 754-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se