Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Familjehemssekreterare med fokus mot konsulentstödd familjehemsvårdBarn- och ungdomsvården i Sandvikens kommun är inne i en spännande och aktiv utvecklingsfas! Genom flera parallella satsningar ökar vi medarbetares förutsättningar att ge det bästa möjliga stödet till de barn, ungdomar och familjer som kommer i kontakt med oss. Familjehemsvården är i särskilt fokus för utvecklingsarbetet med målsättningen att bland annat öka rekryteringen av och stödet till familjehem. Därför söker vi en familjehemssekreterare som jobbar med fokus på de familjehem och konsulentföretag som vi har ramavtal med. Vi strävar efter att bli bättre på att förebygga sammanbrott i placeringar och vill kunna säkerställa att alla familjehemsplacerade barn får sina rättigheter och behov tillgodosedda. Som stöd för familjehemssekreterare inom Sandvikens kommun finns enhetschef, gruppledare, specialistsocionom och en barn- och ungdomsassistent kopplad till familjehemsvården. Socialsekreterare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare och arbetsledare har en timmes reflektionstid per dag. Syftet är att balansera de höga krav som finns i arbetsvardagen, genom att tillföra resurser i form av ökade möjligheter till återhämtning. Hos oss på individ- och familjeomsorgen har du goda möjligheter till kompetensutveckling och du är aktivt med i utvecklingen av verksamheten i enlighet med vårt uppdrag. Vi har regelbunden handledning i grupp. Kommunövergripande förmåner vi erbjuder dig är bland annat: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Familjehemssekretarens huvudsakliga arbetsuppgift är att rekrytera och utreda familjehem samt kontaktfamiljer/-personer för barn och ungdomar. Arbetet innefattar även att ansvara för uppföljningen av familjehem samt att handleda och stödja dem i deras uppdrag i nära samarbete med barnets/ungdomens socialsekreterare. Att arbeta systemteoretiskt med det tredelade föräldraskapet som utgörs av socialtjänsten, familjehemmen och vårdnadshavarna. Denna tjänst kommer ha huvudfokus på den konsulentstödda familjehemsvården vi arbetar med. Att skriva avtal, kontrakt, följa upp att familjehemmen får det stöd de ska ha och stödja familjehemmen när det saknas, vilket innebär att denna tjänst är något mer administrativ.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har grundkunskaper och gärna erfarenheter av socialt arbete inom individ- och familjeomsorg och med handläggning av familjehemsplacerade barn/ungdomar specifikt. Du besitter god förmåga att tillämpa gällande lagstiftning. Tidigare erfarenhet av att jobba med ramavtalet ADDA samt erfarenhet av att förhandla med samarbetspartners kring kontrakt och avtal som ska ingås, kommer väga tungt. Vi utgår från att du har ett mycket stort engagemang för familjehemsplacerade barn och deras förutsättningar att få sina behov tillgodosedda under placeringstiden. Det är också viktigt att du är intresserad av metod- och verksamhetsutveckling utifrån att du som familjehemssekreterare i högsta grad kommer att vara delaktig i det utvecklingsarbete som pågår inom verksamheten. Till tjänsten som familjehemssekreterare söker vi dig som är empatisk och trygg som person med god personlig mognad och samarbetsförmåga. Du känner dig bekväm med att arbeta självständigt såväl som tillsammans med kollegor för att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har god förmåga att skapa tillitsfulla arbetsallianser med olika typer av familjehem, familjer och externa samarbetspartners. Du bör ha fallenhet för reflektion och analys, samt vara trygg i att fatta beslut och motivera dessa för olika mottagare. Du behöver vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift, eftersom arbetet innehåller höga krav på dokumentation. Om du känner att den beskrivningen stämmer på dig är du varmt välkommen in med din ansökan! B-körkort är ett krav.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

KontaktpersonerSara Ericsson
Enhetschef
026-24 14 58

E-post: sara.ericsson@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 04 82
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-12-13 Referensnummer: 108-23


Övrig information

I den här ansökan tillämpar vi fortlöpande urval till intervju under ansökningstiden, så tveka inte med att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som består av fem enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se