Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Barn- och ungdomsassistentMottagning- och utredningsenheten söker en, av två tjänster, barn- och ungdomsassistenttjänst vilken i huvudsak assisterar handläggarna i utredning- och uppföljningsarbete. Mottagning och utredningsenhetens uppdrag är att hantera orosanmälningar samt utreda och bedöma behovet av insatser för barn och unga och deras familjer enligt socialtjänstlagen och lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga. Insatserna kan vara öppenvård i olika former, kontaktfamilj och vård i familjehem eller hem för vård och boende. Arbetsgruppen består av enhetschef, gruppledare, specialistsocionomer, socialsekreterare samt barn- och ungdomsassistenter och handläggarassistent. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag är att assistera socialsekreterarna och avlasta dem i det vardagliga arbetet. Utifrån enhetens handläggningsprocesser ingår kontakter med verksamhetens målgrupp via medverkan i kontakter med barn och vårdnads-havare i olika sammanhang. Vidare ingår kontakter med interna och externa samverkanspartners. I uppdraget ingår även viss administration i form av ex registrering och dokumentation i verksamhetssystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av socialt eller pedagogiskt arbete med barn och/eller ungdomar. Efter-gymnasial utbildning liksom lämplig fort- och vidareutbildning med relevans för området är ett krav. Du ska ha god datorvana och god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Erfarenheter av arbetsuppgifter med dokumentationsansvar är meriterande. Du är en person som kan hantera komplexa problem och situationer på egen hand och tillsammans med kollegor. Du är serviceinriktad, kommunikativ och metodisk. Andra viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga samt hög ansvarskänsla. Du ska kunna hantera arbetstoppar via återkommande omprioriteringar och vara öppen för att utföra varierande slag av arbetsuppgifter inom enheten. Du måste vara beredd att vara en god ambassadör för verksamheten och besitta hög social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort för bil är ett krav.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

KontaktpersonerJan Nilsson
Enhetschef
026-24 13 93
E-post: jan.nilsson@sandviken.se

Fredrika Andersson
Gruppledare
026-241839
E-post: fredrika.andersson@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 02 76
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-06-06 Referensnummer: 64-93


Övrig information

I den här rekryteringen tillämpar vi fortlöpande urval till intervju under ansökningsperioden, så tveka inte över att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se