Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Trumpet/brasslärare till Kulturskolan SandvikenBrinner du, precis om vi, för att fler barn och unga ska upptäcka glädjen med musik och blåsinstrument? Sandviken har en lång och rik tradition inom kultur med bland annat storband, symfoniorkester, blåsorkester, soulband med mera. Nu söker vi en engagerad och driven trumpet/brasslärare som vill föra stafettpinnen vidare. Vi är ett kreativt gäng på 25 medarbetare med stort engagemang för att ge barn och unga möjlighet att utvecklas genom undervisning, upplevelser och eget skapande inom musik, dans, bild, teater och skrivande. Vi har en stor utåtriktad verksamhet och bedriver också öppen verksamhet för att nå nya målgrupper. Våra pedagoger möter också elever i för- och grundskolor genom olika aktiviteter inom Kulturlöftet, som innebär att alla elever i Sandvikens för- och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget kulturutövande varje läsår. Sandvikens kommun har ett livligt och varierat kulturliv och kulturskolan finns i välutrustade lokaler i Kulturcentrum i nära samverkan med folkbibliotek, konsthall, litteraturhuset Trampolin och Folkets Hus med flera. Vi undervisar också på flera av kommunens grundskolor. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa elever i åldrarna 8-19 år i trumpet/brass enskilt och i grupp, samt leda olika ensembler som blåsorkester, storband med mera. Bland arbetsuppgifterna ingår elevrekrytering liksom att organisera och genomföra utåtriktad verksamhet samt olika ämnesövergripande projekt tillsammans med elever och kollegor. En del av tjänsten kan också komma att bestå av andra arbetsuppgifter, exempelvis pianoundervisning och öppen verksamhet. Alternativt har du annan kompetens som arbetsgivaren bedömer användbar i verksamheten. Du kommer också att samarbeta med grundskolan genom olika projekt inom Kulturlöftet. Tillsammans med elever, kollegor och chef utvecklar, planerar och genomför du arbetet utifrån kulturskolans verksamhetsplan. Du har själv ansvar för dina elever och verkar för god kommunikation med dem och deras familjer/vårdnadshavare. Du deltar aktivt i kulturskolans gemensamma planering och arrangemang.

Kvalifikationer

Vi söker en brasslärare med trumpet som huvudinstrument som har pedagogisk examen från musikhögskola eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en skicklig musiker och behärskar flera olika genrer, har god pedagogisk förmåga, stort engagemang och en tydlig vilja att få barn och unga att växa och utvecklas genom kulturutövande. I din roll har du god förmåga att intressera, inspirera och anpassa undervisningen till varje elev. Du är driven, kreativ, ansvarsfull och välorganiserad. Du arbetar självständigt och har också lätt för att samarbeta med andra. Det är meriterande om du har kompetens för att undervisa i piano, har erfarenhet av projekt, utvecklingsarbete eller annan kompetens som kan vara aktuell i verksamheten samt god IT-kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I tjänsten förekommer kvälls- och helgtjänstgöring. Körkort är ett krav, tillgång till egen bil är önskvärd. Undervisningsprov i samband med anställningsintervju kan bli aktuellt. Utdrag ur belastningsregistret krävs innan anställning.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid, Annan sysselsättningsgrad kan bli aktuell efter överenskommelse.
, Tillträde efter överenskommelse

KontaktpersonerYvonne Gärd
Kulturskolechef
026-24 15 25
E-post: yvonne.gard@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareMinna Lindblad
Lärarförbundet
070-8919254
E-post: minna.lindblad@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-02-05 Referensnummer: 7-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till kulturskolans hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se