Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

ÖverförmyndarhandläggareVälkommen till Överförmyndarenheten i Sandvikens kommun. Vi erbjuder dig ett samhällsviktigt arbete med intressanta, omväxlande och utmanande arbetsuppgifter där du får göra skillnad för människor som behöver det. Du kommer till en arbetsgrupp med trevliga och kunniga kollegor som kommer att välkomna och stötta dig i ditt nya jobb. Tjänsten är placerad vid Överförmyndarenheten i Sandvikens kommun som organisatoriskt ingår under Kommunledningskontoret. Enheten består av 6 medarbetare, varav en chef. På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande handläggare. Överförmyndarenheten är en tillsynsmyndighet som arbetar på uppdrag av Överförmyndarnämnden i Västra Gästrikland. Detta är en samverkan mellan Sandviken, Hofors och Ockelbo kommun. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande handläggare som vill arbeta på ett teambaserat arbetssätt som är ett led i vår verksamhetsutveckling. Vi vill fortsätta att utveckla vårt arbete med att ge stöd och service samtidigt som vi upprätthåller en god rättssäkerhet. För dig som vill arbeta med ett ansvarsfullt och omväxlande arbete. Vanliga arbetsuppgifter: • Handlägga, utreda och bedöma ansökning och anmälningar gällande godmanskap, förvaltarskap samt förmyndarskap • Ekonomisk tillsyn genom exempelvis granskning samt arvodering • Rekrytering och kontroll av nya ställföreträdare • Utbildning och information till befintliga ställföreträdare • Handlägga ärenden om fastighetsförsäljningar samt arvsskiften • Administrativa uppgifter såsom registrering, arkivering, sortering och posthantering • Företräda Överförmyndarnämnden i domstolssammanträden • Delta i enhetens verksamhetsutveckling • Tjänsten innebär viss kvällstjänstgöring

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonom, socionom- eller jurist/rättsvetarexamen från högskola/universitet eller annan kandidatexamen som bedöms relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerad ärendehandläggning inom offentlig sektor samt myndighetsutövning. Redovisningsgranskning, bokföringsarbete eller liknande arbetsuppgifter ses som meriterande. Du har hög integritet och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och effektivt. Du har ett professionellt förhållningssätt och har en naturlig känsla för god service samt arbetar lösningsfokuserat. Som person är du strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga, goda kunskaper i svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har god datavana samt har lätt för att sätta dig in i nya verksamhetssystem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att komma ifråga för anställning krävs godkänt utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister samt kontrolluppgifter från Kronofogdemyndigheten. Arbetsprov kommer att förekomma i rekryteringsprocessen. Körkort B är önskvärt då enheten företräder tre kommuner och resor kan förekomma.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Heltid, 100 %
, Tillträde sker så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tidsbegränsad till: 2025-02-28

KontaktpersonerDalia Goro
Enhetschef, Överförmyndarenheten
E-post: dalia.goro@sandviken.se


Fackliga företrädare
Ansökan

Ansök senast: 2023-09-22 Referensnummer: 83-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se