Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Utredande familjebehandlare till ungdomsboendetSandviken kommuns ungdomsboende riktar sig till ungdomar som av olika orsaker inte kan bo hemma hos sina föräldrar. Verksamheten består av en HVB-del med fem platser för ungdomar mellan 13 och 20 år och en stödboendedel med sex platser för ungdomar mellan 16 och 20 år. Vårt uppdrag är att bidra till hemmaplanslösningar av hög kvalitet, genom att tillhandahålla akut-, utrednings- och hemtagningsplatser i socialtjänstens ungdomsärenden. På ungdomsboendet arbetar sju ungdomsbehandlare, en föreståndare/chef samt en gruppledare med utredningsansvar. För att ytterligare stärka kompetensen inom nätverks- och familjeorienterat arbetssätt och för att öka möjligheterna för ungdomar att må bra och utvecklas positivt i sin hemmiljö rekryterar vi nu en erfaren och engagerad utredande familjebehandlare. På ungdomsboendet strävar vi efter att skapa en trygg och stödjande miljö och att bidra till trygga hemmaplanslösningar för unga människor. Hos oss på Individ- och familjeomsorgen i Sandvikens kommun har du goda möjligheter till kompetensutveckling och du är aktivt med i utvecklingen av verksamheten i enlighet med vårt uppdrag. Vi har regelbunden handledning i grupp. Kommunövergripande förmåner vi erbjuder dig är bland annat: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

• Genomföra utredningar på uppdrag från socialsekreterare för att bedöma familjedynamik och behov. • Planera och genomföra behandlingsinsatser som främjar positiv utveckling för unga och deras familjer/nätverk, bland annat genom att erbjuda individuell och familjeinriktad rådgivning och stöd. • Stödja och handleda kollegor på boendet för att integrera ett mer familjeorienterat arbetssätt och främja hemmaplanslösningar. • Samarbeta nära med kollegor, socialsekreterare och samverkanspartners för att säkerställa effektiv och samordnad vård. • Dokumentera noggrant och rapportera om behandlingsframsteg och uppföljningsåtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för ungdomar och deras familjer. Utöver detta behöver du: • Socionom- eller socialpedagogexamen eller annan treårig högskoleutbildning som vi bedömer lämplig. • Erfarenhet av behandlingsarbete inom socialtjänsten och med ungdomar och deras familjer. • Förmåga att förstå och implementera socialtjänstens riktlinjer och beslut. • Stark kommunikationsförmåga och samarbetsvilja. • Erfarenhet av att stödja och handleda kollegor för att integrera ett familjeorienterat arbetssätt och främja hemmaplanslösningar. Meriterande är yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning barn och unga, utbildning i utrednings- eller behandlingsmetodik som är relevant för uppdraget, exempelvis FFT, nätverksledarutbildning, TMO, lågaffektivt bemötande, Signs of Safety, ADAD, Savry eller Ester. Även utbildning och erfarenheter av arbete inom skolrelaterad problematik, kriminalitet, substansbruk och arbetsterapi är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du en driven och ansvarstagande lagspelare med stort intresse för att bidra till ungdomarnas och verksamhetens gemensamma mål. Du är en trygg person som på ett engagerat, reflekterande och ödmjukt sätt bidrar till professionalitet i bemötandet av ungdomar, familjer och samverkanspartners. För att kunna arbeta inom HVB-verksamhet krävs ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Sök på blanketten Registerutdrag för dig som ska arbeta på HVB-hem (familjehem) via www.polisen.se. Detta tas med om du går vidare i processen. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av socialt arbete med ungdomar är ett krav.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

KontaktpersonerKristiina Stenberg
Biträdande enhetschef/föreståndare
026-24 05 16
E-post: kristiina.stenberg@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 04 82
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-29 Referensnummer: 15-24


Övrig information

I den här rekryteringen kommer at att tillämpa fortlöpande urval till intervju, så tveka inte med att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som består av fem enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se