Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

BiblioteksassistentHar du ett intresse för litteratur och vill arbeta på en rolig och kreativ arbetsplats? Sandvikens folkbibliotek söker nu en biblioteksassistent med inriktning barn och unga, eftersom en av våra medarbetare går i pension. Tjänsten är placerad på huvudbiblioteket som ligger mitt i Kulturcentrum och i arbetsgruppen ingår även personal från Litteraturhuset Trampolin som arbetar med barns delaktighet och berättande med olika estetiska uttryck. Sandvikens folkbibliotek har öppet årets alla dagar och består förutom huvudbiblioteket och Litteraturhuset Trampolin av fem filialbibliotek i Björksätra, Storvik, Järbo, Åshammar och Österfärnebo. Biblioteksenheten är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen som även ansvarar för kulturskola, konsthall, museer, evenemang, föreningsstöd, badhus, idrott och friluftsliv. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: - semesterväxling - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Som biblioteksassistent ansvarar du tillsammans med övrig personal för att bemanna det öppna biblioteket och ge god service till våra besökare. Arbetsuppgifterna består bland annat av: - Schemalagt arbete i bibliotekets reception, kvälls- och helgarbete ingår. - Att möta, vägleda och hjälpa besökare med olika behov. - Att delta i arbetet med bibliotekets mediehantering, i första hand med inriktning barn och unga, till exempel bokuppsättning och transporter. - Att utföra administrativa uppgifter kopplade till bibliotekets verksamhet, som till exempel schemaläggning. - Att vara delaktig i genomförande av bibliotekets olika läsfrämjande projekt och program med allt från kaffekokning och möblering till sagoläsning och skapande.

Kvalifikationer

Biblioteket är en plats där människor med många olika behov ska samsas och trivas, därför lägger vi stor vikt vid din förmåga att bemöta människor på ett lyhört och positivt sätt. Du har en vilja och ett intresse för att hjälpa andra och ge god service till våra besökare. Vi förutsätter att du har ett intresse för litteratur och läsning och gärna med inriktning mot barn och unga. Du behöver klara en del fysiska arbetsmoment och stundtals hög arbetsbelastning. Vi ser därför att du är noggrann och strukturerad och kan planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att samarbeta och kan anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du har gymnasieutbildning och gärna annan för tjänsten relevant vidareutbildning. Du har grundläggande IT-kompetens och goda språkkunskaper i svenska. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande. I tjänsten ingår även viss tjänstgöring på våra filialbibliotek, vilket betyder att körkort och tillgång till bil är ett krav. Vi eftersträvar en arbetsplats med jämn könsfördelning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde efter överenskommelse.

KontaktpersonerElin Folkesson
Enhetschef bibliotek
026-24 16 10
E-post: elin.folkesson@sandviken.se


Fackliga företrädareJohanna Schultz
DIK
026-24 16 08
E-post: johanna.schultz@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-04-07 Referensnummer: 26-24


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta