Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sommarvikariat, socialsekreterare till Vuxenenheten



Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. Vuxenenheten är kommunens beroendevård. Enheten arbetar också med våld i nära relation. Inom enheten arbetar drygt 20 personer. Själva navet i verksamheten är socialsekreterargruppen som i dag består av sex handläggare. Till Vuxenenheten hör även ett HVB-hem med 15 platser, en öppenvårdsverksamhet och ett sk lågtröskelboende med nio lägenheter. Vi söker nu en socialsekreterare till Vuxenenheten för sommarvikariat 2024.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ansökningar och anmälningar rörande personer som till följd av beroendeproblematik kan vara i behov av stöd- och behandlingsinsatser. Till arbetsuppgifterna hör även utredning av våld i nära relation, uppföljning av beviljade insatser samt upprättande av yttranden. Inom ramen för handläggning sker motiverande, utredande och stödjande samtal. Arbetet som socialsekreterare hos oss omfattar även samarbete med övriga enheter inom vår förvaltning och inte minst med behandlingspersonal inom vuxenenheten.

Kvalifikationer

Du studerar, eller har redan avslutat dina studier, på socionomprogrammet eller annan likvärdig högskoleutbildning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med förmåga till reflektion. Arbetet hos oss förutsätter både flexibilitet och förmåga till struktur och att trivas med att arbeta i ett högt tempo. För att kunna arbeta hos oss ska du även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Om anställningen

Sommarjobb / Säsongsanställning, Heltid
, Tillträde efter överenskommelse.

Kontaktpersoner



Erik Pettersson
Enhetschef
026- 24 17 05
070-66 27 027
E-post: erik.pettersson@sandviken.se


Fackliga företrädare



Malin Gruvman
SSR
026-24 04 82
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2024-02-29 Referensnummer: 126-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta




Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se