Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Verksamhetsutvecklare/pedagog till Kulturskolan SandvikenVarje barn har rätt att hitta sitt eget konstnärliga uttryck! Välkommen till Kulturskolan Sandviken! Vi är ett gäng på 25 kreativa medarbetare med stort engagemang för att ge barn och unga möjlighet att utvecklas genom undervisning, upplevelser och eget skapande inom musik, dans, bild, teater och skrivande. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med konserter, föreställningar och utställningar och bedriver även öppen verksamhet för att nå nya målgrupper. Våra pedagoger arbetar också med olika aktiviteter inom Kulturlöftet, som innebär att alla elever i Sandvikens för- och grundskolor garanteras professionella kulturupplevelser och eget kulturutövande varje läsår. Sandvikens kommun har ett livligt och varierat kulturliv byggt på starka traditioner och kulturskolan finns i välutrustade lokaler i Kulturcentrum i nära samverkan med kulturenhet, folkbibliotek, konsthall, litteraturhuset Trampolin och Folkets Hus. Vi undervisar också på flera av kommunens grundskolor. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad och driven kollega som vill utveckla verksamheten tillsammans med oss - med fokus på att nå nya målgrupper. Du kommer att arbeta med både verksamhetsutveckling och att själv leda kulturaktiviteter för barn och unga inom kulturskolans öppna verksamhet, till exempel workshops och terminskurser. Vi vill att du bidrar till att bredda och utveckla utbudet av konstnärliga uttryck och arbetsformer. Du arbetar uppsökande och inkluderande för att fånga upp barn och ungas behov och efterfrågan för att sedan genomföra och samordna aktiviteter i samarbete med pedagoger, elever och andra samarbetspartners. Du kommer också att vara ansvarig för att planera, samordna och genomföra kulturskolans sommarlovsverksamhet. Bland arbetsuppgifterna ingår också medverkan inom kulturlöftet, administrativa arbetsuppgifter och kommunikation via sociala medier med mera.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning lämplig för uppdraget och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och ett stort intresse av att utveckla och sprida kultur till barn och unga. Du har en gedigen kulturbakgrund och god pedagogisk förmåga att själv leda kulturaktiviteter - gärna inom nyare konstformer som till exempel rörlig bild/film, slöjd, makerspace med mera. Vi söker dig som är trygg, idérik och driven och som kan arbeta självgående, strukturerat och ansvarstagande med dina uppgifter. Du är skicklig på att skapa och behålla goda relationer inom jobbet och har inga problem med att samarbeta lyhört med andra människor. Du kommunicerar både muntligt och skriftligt på ett tydligt sätt. Tidigare arbete med kultur för barn och unga är meriterande liksom erfarenhet av bidragsansökning och enklare budgetarbete. Vi ser gärna att du har god kompetens inom IT, sociala medier och digitala verktyg. Flerspråkighet och erfarenhet av arbete med barn med särskilda behov är också meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav och tillgång till egen bil önskvärt. Utdrag ur belastningsregistret krävs innan anställning.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid, Annan sysselsättningsgrad kan bli aktuell efter överenskommelse.
, Tillträde efter överenskommelse.

KontaktpersonerYvonne Gärd
Kulturskolechef
026-24 15 25
E-post: yvonne.gard@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareMinna Lindblad
Lärarförbundet
070-8919254
E-post: minna.lindblad@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-02-05 Referensnummer: 8-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Länk till kulturskolans hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se