Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Basfakta

Yta: 1 166 kvadratkilometer
Kommunen: ca 39 000 invånare

Sandviken - Den Moderna Industristaden ligger centralt i Gästrikland, i ett område med många stora exportindustrier. Här finns företag som Sandvik, Ovako, Korsnäs, Midroc AB, Kraft Foods Sverige (Gevalia) StoraEnso med flera. Regionen är unik genom att alla basindustrier är representerade. I Sandvikens kommun finns ca 2 900 företag verksamma inom olika branscher.

Geografiskt och kommunikationsmässigt ligger Sandviken bra till - mindre än två timmar med bil norr om Stockholm, två mil från kusten och havet, med Dalälvens fina fiske som gräns i söder och Kungsberget med stora skogar, björn och varg i norr. Här finns många kulturella och historiska sevärdheter och ett rikt utbud för ett aktivt kultur- och friluftsliv. Våra trevliga bostadsområden har dessutom låga boende- och levnadskostnader.

Utmärkande för Sandviken

Sandvik, ett av Sveriges största exportföretag, i 130 länder, har sin bas för forskning och tillverkning av avancerade material i Sandviken ca 700 forskare är verksamma här. SAIK bandy spelar på elitnivå i Göransson Arena och blev svenska mästare senast 2014 och Sara Hector kan ses i Kungsberget.

En bred teknik- och IT-kompetens finns samlad i Sandbacka Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en av regionens teknikparker.

Frilufts- och kulturliv

I Sandviken väntar ett rikt frilufts- och kulturliv. Här finns flera välkända kultur- och fritidsanläggningar, till exempel Göransson Arena och Jernvallen (arenor för sportaktiviteter). I natursköna Högbo finns också en 27-håls golfbana för den golfintresserade. Eller den helt nya MTB-arenan för crosscountrycykling i Högbo. De nya banorna har olika svårighetsgrad för att passa både nybörjare och elitmotionärer. Totalt erbjuds 13 mil cykling. 

För den badsugne finns sommartid många fina badplatser, bland annat vid Strandbaden i Årsunda. På Parkbadet är det medelhavsvärme året runt, med en spännande äventyrsdel.

Vintertid har vi en närapå hundraprocentig snögaranti och en massa aktiviteter. Skidanläggningen i Kungsberget lovar skidåkning som passar alla med 11 liftar som försörjer 20 backar, från lätt-lätt till svår, från ski- och boardercross till puckelpist. För att inte tala om Pay and Ski på längden i Högbo innan snön kommit.

För den som vill hitta en oas att vila på har Sandviken fler möjligheter att erbjuda. Gysinge är en av landets bäst bevarade bruksmiljöer, med vacker natur och omgivningar.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information.

Näringslivskontoret

Elisabeth Hansson
Näringslivschef
elisabeth.hansson@sandviken.se

Tekniska kontoret

Andreas Sundström
Exploateringsingenjör
andreas.sundstrom@sandviken.se

Näringslivsstatistik

Nu finns en särskild sida för dig som är intresserad av statistik om Näringsliv och Besöksnäring.

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2017-11-02
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se