Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Besöksnäring

Besöksnäringen är den näring som bidrar till turismkonsumtion.

Besöksnäringen är en bransch som står för en växande del av Sveriges ekonomi och sysselsättning. Det är en näring med tusentals engagerade småföretagare sida vid sida med större aktörer och ett växande antal anställda. Men en bransch med dålig eller låg lönsamhet som kräver långtgående åtgärder för att kunna växa med lönsamhet.

Besöksnäringen är av tradition dominerad av små och medelstora företag som tillsammans tillhandhåller en mix av produkter och tjänster som exempelvis boende, catering, transporter, attraktioner och aktiviteter. I Sandviken och regionen är övervägande del mikroföretag med färre än nio anställda. Företagen inom besöksnäringen förser turisterna med en direktkontakt med den lokala kulturen, men är också en katalysator för turisternas köpvanor som direkt gynnar värddestinationens handel och bidrar till omväxling och kvalitet för turistupplevelsen.

Sandvikens kommun ska stödja och skapa förutsättningar för våra aktörer inom besöksnäringen att utvecklas. Besöksnäringen i Sandvikens kommun omsätter årligen cirka 645 miljoner kronor och ger arbete åt ungefär 600 personer. Näringen är betydelsefull för Sandvikens kommun och regionen.

Här kan du ladda ner regeringens utredning; ”Ett land att besöka - En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakta oss för mer information

Eva Hofstrand
Turismchef
tel 026-24 14 01

Annika Engman
Turistinformatör
tel 026-24 17 53

Pia Hult Nikkarinen
Turistassistent
tel 026-24 20 91

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2018-11-08
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se