Microsoft vinnare av globalt pris för sitt samhällsengagemang i Sverige

Utmärkelsen ”Excellence in Community Engagement” tilldelades Microsoft på Global Datacloud Awards 2021. Priset gavs med motiveringen ”Microsoft har blivit erkända för sitt enastående samhällsengagemang vid etableringen av storskaliga datacenter i Sverige. Domarna berömde i vilken utsträckning verksamheten skräddarsytts för lokalsamhällets specifika behov, samt det fokus som lagts på social inkludering”

Det var Gävle och Sandvikens kommuner tillsammans med Business Sweden och Invest Skåne, som nominerade Microsoft till priset som ett resultat av det intresse som visats för att bidra till, och vara en del av lokalsamhället vid etableringen av fyra storskaliga datacenter runtom i Sverige.

– Vi har en uttalad ambition att vara en god granne som skapar nya möjligheter i de lokalsamhällen där vi etablerar datacenter. Arbetet i Gävle, Sandviken och Staffanstorp har bara börjat, men det här är ett fint kvitto på att vi är på rätt väg. Nu ser vi fram emot att växla upp vårt lokala engagemang ännu mer, säger Therese Treutiger, ansvarig för innovation och partners på Microsoft Sverige.

”Det är en verklig bedrift att samtidigt lansera skräddarsydda initiativ i tre olika städer och därmed göra en positiv inverkan på de samhällen där det behövs mest. Vi nominerar Microsoft för denna samordnade insats och vill lyfta fram några av dessa enastående initiativ.” sa Business Sweden och Invest Skåne tillsammans med Gävle och Sandvikens kommuner vid nomineringen.

Mer om tävlingen finns att läsa här. Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se