Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Stort fokus på eget företagande

Allt fler väljer att starta eget företag i kommunen

Just nu ser vi ett ökat intresse hos invånarna i Sandvikens kommun att starta eget företag. Mellan april och juni i år registrerades 53 nya företag i Sandviken, vilket är den högsta siffran på tre år.

- Vi jobbar mycket med att det ska starta fler företag i Sandviken. Vi ligger inte i topp när det gäller statistiken över nystartade företag, och jag tror att det har en förankring längre bak i tiden, att vi inte har en tradition av att vara entreprenörer, säger näringslivsutvecklare Malin Palmberg.

Näringslivskontoret jobbar med att stötta och hjälpa personer som vill starta eget företag, bland annat genom olika kurser. Fyra gånger per år startar en ny kurs i att starta eget företag och vi finns även med som stöd till personer som vill starta eget företag. Vi kan även vara till stöd för någon som startat upp sin verksamhet, då finns möjligheten att läsa en påbyggnadskurs i affärsutveckling bland annat.

Vi har också haft kurser i starta eget på lätt svenska tidigare, den kursen kommer heta introduktion nu och kommer rikta sig till alla, för att ge bra förutsättningar till fortsatta kurser sen, berättar Malin Palmberg.

 

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Faktura och miniräknare