Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Förkortade betaltider för leverantörer året ut

Sandvikens kommun behåller förkortade betaltider för dig som är leverantör åt kommunen. Coronaviruset fortsätter att påverka vårt lokala samhälle i allmänhet och likviditeten i många av våra företags verksamheter i synnerhet.

Det är en fortfarande en osäker tid för våra företagare. Vi vill göra vad vi kan för att stödja dem i detta besvärliga läge och därför har vi gjort ett ordförande beslut om att förlänga detta året ut, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande.

Kortare betalningsvillkor, 10 dagar netto

Samtliga företag som är leverantörer till Sandvikens kommun erbjuds nu att fortsätta ändra sina betalningsvillkor från 30 dagar netto till 10 dagar netto.

Justera betalningsvillkor på fakturor

Det som företagen ska göra är att ändra sina fakturor till 10 dagar netto. Fakturorna scannas och det är därför viktigt att det framgår på fakturorna att betalningsvillkoret är 10 dagar.

From 1 oktober tom 31 december

Sista datum för detta är den 31 december. Är det leverantörer som redan har hunnit fakturera i oktober så ber vi dem att kontakta ekonomikontoret på ekonomikontoretsupport@sandviken.se för att justera detta i efterhand.

Detta ställer stora krav på vår organisation att skyndsamt hantera våra leverantörsfakturor men vi kommer göra vårt yttersta för att det ska fortsatt också skall fungera, säger Annelie Johansson, Ekonomichef.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Tre post it-lappar och en penna