Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00

Nytt projekt erbjuder företag kompetensutveckling i digitala verktyg

Affärskompetens är ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden (ESF) där företag får möjlighet att utbilda och kompetensutveckla sig i hur man med hjälp av digitala verktyg kan arbeta mer effektivt.

Under två år erbjuds korta utbildningar efter individuell anpassning, på en plats nära dig eller via webben. Tre utbildningsnoder kommer att finnas under projektets gång, varav en i Sandviken. Anmälningsavgiften är 2000 kr och i Sandvikens kommun finns det plats för 70 företag att vara med.

Projekt finansierat av Europeiska socialfonden

Medlemsorganisationen Företagarna i Dalarna och Gävleborg, tillsammans med föreningen Affärskompetens Sverige, har dragit igång den här satsningen med stöd av Europeiska socialfonden (ESF) till utbildningar för småföretag i Gävleborg och Dalarna. Även Företagarna i Sandviken och Sandvikens kommuns näringslivsavdelning är partners.

Vilka kan vara med?

Deltagande företag får ha max 49 anställda och ditt företag kan finnas i vilken bransch som helst, både du som företagsledare och dina anställda får gå på utbildningarna. Som företagsledare kommer du även att få en egen företagsutvecklare som coachar dig på din resa.

Pandemin har visat vikten av att ha koll på digitala verktyg

Vi lever i en föränderlig värld och det går snabbt! Särskilt i företag med färre anställda kan det bli en utmaning att även hinna omvärldsspana och hålla sig uppdaterad. Pandemin har visat vikten av att ha koll på digitala verktyg som kan hjälpa företag fortsätta fungera trots krisen och följa med i den tekniska utvecklingen.

Många har fått ställa om blixtsnabbt och här har flera digitala verktyg hjälpt till: Appar för hemkörning av mat samt möten och utbildningar på distans via datorn är bara några exempel.

Och även om affärsidén inte går att utföra digitalt, finns det mycket som kan hjälpa dig sköta, driva och leda ditt företag ännu mer effektiv och lönsamt, även då vi börjar återgå till en mer normal tillvaro.

Vilka utbildningar som kommer att ingå får företagen vara med och påverka utifrån sina behov, men alla syftar till att öka den digitala kompetensen. Vi kommer att skapa utbildningar utifrån det som är mest efterfrågat.

Läs mer och anmäl dig och dina kollegor länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Fyra kvinnor som arbetar framför en dator tillsammans