Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sandbacka Park

Sandbacka Park är en teknikpark med huvudinriktning på teknik och IT-företag. Basen för företagen i Sandbacka Park ligger i ett stort antal industriföretag i regionen, vilka i ett flertal fall är världsledande inom sin bransch.

Sandbacka Park idag är en av Sveriges snabbast växande teknikparker. Sedan starten har vår målsättning hela tiden varit att skapa en kreativ miljö där företag kan utvecklas och växa tillsammans, och på så sätt få konkurrensfördelar. Det betyder att alla företagen själva utgör kärnan i Sandbacka Park, och som hyresgäst förutsätts det att alla deltar i utvecklingen av vårt koncept.

Näringslivsstrategisk satsning 1996

Som en näringslivsstrategisk satsning inledde Sandvikens kommun år 1996 uppförande av kontorslokaler i Sandbacka-området i Sandviken. Den 1 september 1998 skrevs det första kontraktet med ett företag som från Stockholm valde att lokalisera verksamhet i Sandviken och Sandbacka Park. Detta var starten på en 10 årig utvecklingsperiod där området gått från att vara ett industriområde till ett eftertraktat teknikparkskoncept med 900 personer.

Viktiga aktörer och utvecklingsprojekt

Sandvik är en viktig aktör i teknikparken med 3 olika bolag som omfattar ca hälften av medarbetarna i teknikparken. Fyra associerade företag deltar i och bidrar till teknikparkskonceptet. Inom området Industriell IT drivs utifrån Sandbacka Park ett stora utvecklingsprojekt tillsammans med regionalt och nationellt näringsliv. Projektet har forskningsanknytning och målsättningen är att skapa förutsättningar för etableringar av fler kvalificerade företag, utbildningar och arbetstillfällen i Sandviken.

Majoriteten av de 50-tal företag som finns där kommer från annan kommun eller är nystartade verksamheter. Av den totalt 22000 kvadratmeter stora lokalytan är 93% uthyrt. Detta är i dagsläget hindret för ytterligare etableringar av företag och jobb.

Nya företag och arbetstillfällen

Satsningen ska generera nya företag och arbetsstillfällen i Sandviken och har sedan start levererat resultat och utvecklats på ett mycket framgångsrikt sätt. För närvarande är arbetet med att lösa en forsatt positiv utveckling en av de högst prioriterade frågorna i Sandviken.

Vi vill också att de människor som får jobb i Sandbacka Park ska kunna välja att bo i Sandviken så att även skatteintäkterna landar i Sandviken säger Peter Kärnström, Kommunstyrelsens ordförande

Sandbacka Park är en viktig och kreativ arena för företags- och teknikutveckling i Sandviken och regionen. Sandbacka Park är dessutom en arena för människor i Sandviken med omnejd.

Mer information

www.sandbackapark.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-04-18
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se