Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

25 års-jubilerande Parkbadet investerar för framtiden

Parkbadet har de senaste åren gjort stora investeringar och nu är det dags för nästa steg som innebär att äventyrsbadet får nya vattenrutschkanor.

Parkbadet som i år fyller 25 år, bedriver en viktig verksamhet för många Sandvikenbor med friskvårdsaktiviteter, simhall och äventyrsbad. De senaste åren har stora investeringar gjorts på omklädningsrum, relax simhall, entré och reception samt ny reningsanläggning som gör att både besökare och personal upplever mindre besvär med klor både i vatten och luft. Även övningsbassängen med höj- och sänkbar botten har bytts ut och blev klar i oktober 2016.

Och nu är det dags för det stora äventyret - rutschkanorna ska pensioneras och ersättas med nyare och fräschare. Även tillgängligheten blir bättre då trapphuset kommer att kompletteras med en hiss.

Nytt torn och två nya vattenrutschkanor

Det nya tornet som kommer att byggas får en hiss för personer med funktionsnedsättning samt en bredare trappa till plattformen där de nya rutschkanorna startar. Rutschkanorna kommer att landa i ett nytt utrymme i anslutning till tornet. I samband med nybyggnationen kommer den befintliga utebassängen att rivas.

Parkbadet har varit ledande inom regionen med utveckling av produkten bad och friskvård. Med de nya rutschkanorna kommer vi ta ytterligare ett steg i den riktningen samt ge något häftigt till våra kommuninvånare som har varit oss trogna i många år.

Min förhoppning är att alla ska få en ny upplevelsedimension här hos oss, säger Kari Tryde, chef för Parkbadet.

Mellan den 18 april- 14 maj kommer äventyrsdelen av Parkbadet att vara stängt. Därefter öppnar äventyrsdelen men utan rutschkanor och även till en början utan MammaMu-bassängen. Vecka 51 beräknas arbetena med de nya rutschkanorna vara klara och invigning ske.

www.parkbadet.se

Skiss för vattenrutchkana

Skiss på vattenrutchkana - Parkbadet

Sidan uppdaterad: 2017-04-10 16.09
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Vattenrutchkana på Parkbadet