Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

60 nya bostäder i centrum

60 nya bostäder planeras i centrum genom ett nytt samarbete mellan Prenova AB och Sandvikens Kommun.

Prenova Bygg & Projektutveckling AB planerar att skapa ca. 60 nya bostäder på Kanalgränd i centrala Sandviken. Bostäderna får ett attraktivt läge i centrala Sandviken, bidrar till att lösa bostadsbristen och kan på så sätt stödja en fortsatt befolkningutveckling med målet 40 000 medborgare år 2018.

Sandvikens kommun upplever i dagsläget ett mycket stort behov av nya bostäder. Sandvikenhus AB har över 6 000 personer i sin aktiva bostadskö och en uthyrningsgrad på närmare 100 %. Framförallt är det i Sandvikens tätort som efterfrågan är som störst.

Som Sandvikenbo är jag glad att vi kan bidra till den positiva utveckling som vi nu ser i Sandviken. Jag är övertygad om att vi kan erbjuda attraktivt boende i ett attraktivt centrumnära läge, säger Göran Cronwall vd Prenova Bygg & Projektutveckling AB.

Prenova Bygg & Projektutveckling AB har därför sökt samarbete med Sandvikens Kommun om att bygga ut delar av området Kanalgränd. Området ses om attraktivt då det har en närhet till såväl centrala Sandviken som Kanalen och Stadsparken. Framförallt handlar det om nya bostäder med både hyres- och äganderätt. Området kan även tänkas innehålla boende kopplat till vårdinsatser samt till viss del kompletterat med kommersiella lokaler.

Jag upplever att kommunens tydliga satsning på att utveckla centrum visat vägen för privata aktörer så att vi tillsammans kan plussa centrum, säger Peter Kärnström, kommunalråd. 

Som ett första steg ska nu utredas om byggnationerna kan ske inom befintlig detaljplan eller om en planändring behöver göras. Efter denna gemensamma planeringsfas kommer ett flertal bindande dokument att upprättas mellan parterna området exploatering sker.

Nu får fler möjlighet att flytta hit, både direkt och genom att det skapas flyttkedjor. Den positiva befolkningsutveckling är bra för hela kommunen, säger Kerstin Almén, kommunalråd.

Området Dalkarlen som är aktuellt ligger vid Kanalgränd och planerade fastigheter framgår av kartan nedan.

Ladda hem högupplöst bildöppnas i nytt fönster

Karta över darlkarlen

Sidan uppdaterad: 2015-05-19 14.30
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Skiss kvarteret dalkarlen