Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Anette på Jungeljim
plussar centrum

Anette Wahlund driver sedan 2 år tillbaka blombutiken JungelJim som ligger bredvid Jansasparken. Hon tror på Sandviken som stad, vilket är en stor anledning till varför hon satsar på butiken.

Tillsammans Plussar vi centrum. Under hösten 2014 fick kommunen mer än 1600 idéer och önskemål från sandvikenbor om hur centrum ska Plussas. Många av idéerna blir nu verklighet. Men det finns också en annan grupp människor som hela tiden bidrar till att Plussa centrum. Det är alla de entreprenörer som satsar på Sandviken genom att driva företag och butiker på stan.

Läs mer om arbetet med att Plussa centrum.

Intervju gjord den 2 oktober 2015.

Berätta om ditt företag

Vi har funnits i snart två år. Det märks att det finns kundunderlag för den här sortens butik. Det är inte en traditionell blombutik, utan vi säljer också mycket inredning och tingeltangel. Vi växer för varje dag.

Vad är din drivkraft?

Jag tror på Sandviken som stad och att de behöver en sån här butik. Det är kul med blommor och människor blir glada av blommor. Det behöver inte och ska inte vara så dyrt. Det är fortfarande många sandvikenbor som precis upptäcker butiken, trots att vi funnits i två år.

Vad tycker du om Sandviken?

Vi tror på Sandviken, men vi måste vara mer unika. Och det är vi på väg att bli. Vi har många personliga butiker i Sandviken, men skulle också behöva fler ungdomsbutiker. Det är svårt att konkurrera mot nätet.

Brukar du spendera tid i centrum på fritiden?

Det finns ingen fritid, vi är här till 20-21 på kvällarna. Det blir så när man har färska varor.

Har du hört talas om Plussa centrum-projektet?

Ja, jag har sprungit på möten och lämnat in förslag. Sen har jag varit in på kommunens hemsida och läst andras förslag.

Hur påverkas du av de bygg- och grävarbeten som pågår utanför?

Vi har varit ganska förskonade, men det är klart att det påverkar, speciellt när det tar så lång tid. Folk tycker det är bökigt på stan så en del åker till Valbo istället. Ett tag var gatan uppgrävd precis framför butiken.

Vad ser du mest fram emot när nya centrum blir klart?

Mötesplatserna som invånarna efterfrågar. Det kommer att bli en ny knutpunkt när The Church öppnar. Och scenen kommer att passa mycket bättre framför Kulturcentrum än i Krysset.

Sidan uppdaterad: 2015-10-15 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Anette på Jungeljim plussar centrum.